Foto: President Recep Tayyip Erdoğan

Turkije heeft op 13 april een gedeeltelijke lockdown van twee weken aangekondigd om de recente toename van het nieuwe coronavirus in te dammen.

In een toespraak tot journalisten na een drie uur durende kabinetsvergadering zei president Recep Tayyip Erdoğan dat de nieuwe maatregelen tegen het virus op woensdagavond zouden ingaan gedurende de eerste twee weken van de islamitische heilige maand Ramadan.

Een van de nieuwe beperkingen is de uitbreiding van de avondklok op weekdagen, die om 19.00 uur begint (vroeger 21.00 uur) en tot 5.00 uur duurt. Tijdens die periode is reizen tussen steden ook verboden, met uitzondering van noodzakelijke en dringende situaties.

Café’s, restaurants en theehuizen zullen alleen nog thuisbezorgingsdiensten en afhaalmaaltijden aanbieden, terwijl trouwzalen, sportcentra en speelzalen gesloten zullen zijn tot het einde van de Eid-vakantie, die het einde van de Ramadan in het land markeert.

Vaccinatiecampagne tegen COVID-19

Op 14 januari is Turkije begonnen met een massale vaccinatiecampagne tegen COVID-19, te beginnen met gezondheidswerkers en topambtenaren om het vertrouwen van het publiek in de vaccins aan te moedigen.

Volgens de officiële cijfers van het ministerie van Volksgezondheid heeft Turkije tot dusver in het hele land bijna 19,16 miljoen vaccinaties tegen het coronavirus toegediend.

Meer dan 11,47 miljoen mensen hebben tot nu toe hun eerste dosis van een vaccin tegen het nieuwe coronavirus gekregen, terwijl aan bijna 7,69 miljoen mensen een tweede dosis van het vaccin is toegediend.

Bron: Hürriyet