De zesjarige Syrische jongen, die ernstige brandwonden heeft opgelopen, werd zondag naar de Turkse provincie Konya gebracht voor zijn medische behandeling.

Moussa wordt voor zijn derdegraads brandwonden die grote delen van zijn lichaam bedekken, behandeld in het academisch ziekenhuis van Selçuk

Brand

Ongeveer 15 maanden geleden vluchtte de familie van Moussa voor het oorlogsgeweld van Daesh. Het gezin vond onderdak in de regio van Aleppo. Kort nadat de familie tot rust was gekomen, brak er brand uit bij hun tent, waardoor Moussa ernstig brandwonden opliep.

Slechte voorzieningen

Moussa kon niet worden behandeld vanwege financiële problemen en ontoereikende voorzieningen in de Syrische ziekenhuizen.

Dankzij de steun van de gouverneur van Kilis werd Moussa samen met zijn moeder naar Turkije gebracht voor een behandeling van zijn brandwonden.

Genezen

Sprekend met journalisten van Agentschap Anadolu, zei Hatun al Sarhan, de moeder van Moussa, dat de familie niet in staat was om de operatie van de jongen te bekostigen. “We zijn nu in Turkije, ik hoop dat mijn zoon zal genezen. Ik dank de staat Turkije”, zei ze.

Anadolu Agency

N.M.