De Turkse Radio en Televisieonderneming (TRT) heeft onlangs haar nieuwsplatform in het Russisch gelanceerd.

De Turkse openbare omroep wordt daarmee een belangrijke Russischtalige aanbieder van aangrijpende en informatieve inhoud.

In een verklaring liet de openbare omroep weten altijd de berichtgeving in vreemde talen te willen verbeteren. Het is de bedoeling dat het platform een invloedrijke speler wordt in de Russischtalige wereld.

TRT Russia

Een ervaren nieuwsdienst zal aangrijpende interviews, en informatieve berichtgeving en video’s aanbieden. TRT Russian moet een gebalanceerd en informatief medium worden voor iedereen die Russisch spreekt.

TRT is goed op weg om wereldwijd een belangrijk merk te worden. Eerder werden ook TRT Arabic, TRT World en TRT Deutsch opgericht.

TRT Russian moet kwalitatieve Russischtalige journalistiek bieden. Dat zal het platform een betrouwbare bron van nieuws maken, en desinformatie en manipulatie tegengaan.

Het platform heeft verschillende correspondenten over heel Rusland, maar vooral in Moskou, en gaat haar nieuws ook op Youtube, Facebook, Twitter, Instagram en Telegram plaatsen. Zo kan TRT Russian iedereen bereiken die Russisch spreekt.

K.L.

(Bron: Anadolu Agency)