foto: Sabah

De Turkse staatsomroep TRT (Turkse Radio-Televisieomroep) heeft woensdag haar eerste Engelstalige kanaal van de TRT gelanceerd. De allereerste proefuitzending van het kanaal was in mei 2015. 

Ook de Turkse president was aanwezig tijdens de officiële openingsgala van TRT World. “Ik wens de medewerkers van het kanaal het allerbeste toe”, aldus Erdogan. “Ik geloof dat TRT World kan dienen brug voor Europa en de buitenwereld om het land beter te begrijpen”, zei hij.

“Als de coupplegers waren geslaagd op 15 juli dan was deze opening er nooit geweest”, voegde hij er aan toe.

“TRT World wilt de stem zijn van Turkije voor de wereld”, zei Senol Goka, directeur van TRT. De ondervoorzitter van de TRT, Ibrahim Eren zei: “Dit kanaal is in tegenstelling tot grote nieuwszenders zoals CNN, Al-Jazeera en de BBC een alternatief om het nieuws te volgen.

Koerdische en Arabische TRT

De Engelstalige kanaal behoort hierdoor tot één van de laatste addities van TRT. Eerder lanceerde de Turkse staatszender ook een Arabische en een Koerdische variant van de TRT, zoals de TRT Avaz, die op dit moment wordt uitgezonden in alle Turkstalige landen die ooit onderdeel waren van de Sovjet-Unie.

Sabah