Turkije deporteert twee Syriërs die Turkse vrouwen beledigden op sociale media

Turkije zal twee Syriërs het land uitzetten nadat een video van hen waarin zij Turkse vrouwen beledigen en uitschelden, op de sociale media is opgedoken.

Een van de Syriërs zegt dat hij Turkse vrouwen “zou verkrachten”. De Syriërs zijn aangeklaagd wegens “verstoring van de openbare orde en het veroorzaken van onrust onder de bevolking”.

Turkije zal twee Syriërs deporteren die zijn opgenomen terwijl ze Turkse vrouwen beledigden, meldde persbureau Demirören op 4 januari.

De twee Syriërs hielden een videoconferentie met een Turks staatsburger, waarbij ze Turkse vrouwen uitschelden. De video werd later gedeeld op sociale media en kreeg veel bijval.

Een van de Syriërs zegt in de video dat hij Turkse vrouwen “zou verkrachten”.

De politie werd later bij het incident betrokken en hield de Syrische onderdaan M.E.A. in İzmir en K.S.A. in Aydın’s Didim district aan, meldden Turkse media.

Zij werden later doorgestuurd naar de provinciale immigratiedienst van Aydın.

De Turkse autoriteiten hebben de twee Syriërs een inreisverbod opgelegd op beschuldiging van “verstoring van de openbare orde en het veroorzaken van openbare onrust”, en zullen hen op 5 januari uitzetten.

Bron: Turkse media