Een migrant uit Syrië gedood in zijn huis in Istanbul's Bayrampaşa

Een 19-jarige Syrische vluchteling werd gedood door een gemaskerde gewapende groep die op 10 januari had ingebroken in zijn huis in de Istanbulse wijk Bayrampaşa.

Een groep die maskers droeg, heeft op 10 januari ’s avonds een huis binnengebroken dat onderdak bood aan Syrische vluchtelingen in de Istanbulse wijk Bayrampaşa. Volgens de Turkse media gaat het om een groep Afghaanse jongeren.

De groep drong het huis binnen door de deur open te breken en doodde de 19-jarige Nail Alnaif, terwijl hij in zijn kamer lag te slapen.

De moordenaars vernielden ook de camera’s bij de ingang van het appartement. Vijf mensen zijn aangehouden in verband met de moord.

De huisgenoten van de vermoorde Alnaif zeiden dat de aanval rond 1.30 uur plaatsvond en dat zij de moordenaars niet kenden. Zij zeiden ook dat zij na de moord besloten hadden terug te keren naar Syrië.

De groep viel het huis rond 1 uur ’s nachts binnen en sloegen degenen in het huis met stokken. Daarna staken ze Alnaif in zijn borst.

Hij werd door zijn huisgenoten naar een ziekenhuis gebracht, maar hulp mocht niet meer baten.

Degenen die in het huis verbleven hebben gezegd dat de daders mensen waren die zij uit de buurt kennen. De 19-jarige Alnaif werkte naar verluidt al een jaar voor zijn dood voor een kartonbedrijf in Turkije.

Nadat de bijbehorende bureaucratische procedures zijn afgerond, zal Naif Elnaif door zijn familie in Syrië te ruste worden gelegd.

Het politieonderzoek naar het incident is nog gaande.

Bron: Turkse media