De Turkse premier Binali Yıldırım verklaarde dat er “gevolgen” zullen zijn voor diegenen die de aanslagen op oudejaarsavond verheerlijken en goedpraten.

Tijdens de aanslagen op een nachtclub in Istanboel vielen 39 doden, verscheidene personen raakten eveneens gewond.

“Diegenen die de aanslagen goedpraten moeten weten dat er strafrechtelijke sancties zijn voor de verheerlijking van terrorisme,” zei de premier op zijn Twitteraccount. Yıldırım voegde hieraan toe dat het voornaamste doel van de terroristen “het verspreiden van angst is”, en dat er “geen verschil is tussen de terroristische groeperingen”, omdat al deze groeperingen de intentie hebben om zoveel mogelijk onschuldige burgers te vermoorden.

 Verheerlijking van geweld

Bekir Bozdağ, de Turkse minister van Justitie verklaarde dat “het propageren van terreur en de verheerlijking van terroristische organisaties als een misdadige handeling wordt omschreven.”

De minister herhaalde zijn verklaring op zijn officiële Twitteraccount: “Het verspreiden van terreurpropaganda wordt volgens het Turkse strafrecht als een criminele handeling omschreven. Diegene die terreurpropaganda verspreiden, of oproepen tot geweld en discriminatie, zullen strafrechtelijk vervolgd worden”.

Foto: Metin Feyzioğlu Bron: Hurriyet

Volgens Metin Feyzioğlu, voorzitter van de vereniging der Turkse balies (TTB), zal het TTB klacht indienen tegen mensen die zich schuldig maken aan de verheerlijking van geweld op sociale media. In zijn verklaring vroeg de voorzitter aan burgers zulke gevallen aan de autoriteiten te rapporteren.

Hürriyet.

Je kan ons ook volgen op Twitter.