Echtpaar aangehouden voor aanval in West-Turkije

De politie in de westelijke stad Izmir heeft een man en een vrouw aangehouden op beschuldiging van mishandeling van een vrouw die een hoofddoek droeg.

De hoofdaanklager van de stad kondigde maandag aan dat de verdachten, R.E. en zijn vrouw Y.E., werden beschuldigd van “schending van de vrijheid van geloof en gedachte door geweld en bedreiging”.

Het slachtoffer, geïdentificeerd als R.Y., een 23-jarige vrouw, had een klacht ingediend tegen de twee na het incident in het Karabağlar district van de stad op 22 juli, maar de verdachten werden vrijgelaten na een korte hechtenis.

Het bureau van de openbare aanklager gelastte hun arrestatie opnieuw. Een officiële verklaring zei dat het koppel werd onderzocht voor fysiek geweld tegen Rabia Yılmaz, pogingen om haar hoofddoek af te nemen en belediging van de jonge vrouw.

Rabia Yılmaz had de politie verteld dat zij ruzie had met R.E. toen deze laatste, een chauffeur van een minibus, haar bijna omver reed toen zij de straat overstak. Ze zei dat het stel haar volgde nadat ze de plek had verlaten en haar begon te beledigen, voordat ze haar sloeg en haar hoofddoek afnam.

Sprekend met de Turkse media maandag, zei het slachtoffer dat ze achter de minibus was en probeerde de straat over te steken toen de minibus begon te bewegen.

“De minibus (lichtjes) raakte me en ik begon er op te bonzen, schreeuwend naar de chauffeur. Hij negeerde me en (bleef) achteruit rijden. Toen ik pijn in mijn knie voelde, riep ik ‘ben je een idioot?’ Hij begon me uit te schelden. Ik was bang en verliet de plek. Er zat een vrouw naast de chauffeur en zij stapte op mij af. Ze vroeg me om ‘onmiddellijk’ mijn excuses aan te bieden aan haar man en begon me uit te schelden,” zei het slachtoffer over het incident.

“De vrouw trok aan mijn hoofddoek en ging door met schelden en de man kwam van achteren op me af en begon op mijn rug te slaan,” zei ze.

“Ik dacht dat ze me zouden vermoorden. Ze probeerden op mijn hoofd te slaan maar ik blokkeerde mijn hoofd met mijn handen. Voorbijgangers renden me te hulp en duwden hen weg,” zei ze.

R.Y. beweerde dat de vrouwelijke aanvaller haar een “hond van AKP” noemde, verwijzend naar de regerende Partij voor Rechtvaardigheid en Ontwikkeling (AK Partij).

R.Y. zei dat ze diep geschokt was door het incident en zich niet kon concentreren op haar werk als kassière.

“Ik ben er kapot van. Als ik zie dat ze gestraft worden voor wat ze gedaan hebben, zal dat me misschien wat opluchten,” zei ze. R.Y. zei dat Izmir AK Partij wetgevers, waaronder voormalig premier Binali Yıldırım, belde haar na het incident en wenste haar het allerbeste.

Bron: Sabah