Hümeyra (links) en Bekir E (rechts)

Bekir E. krijgt twintig jaar en tbs voor de moord op Hümeyra in het Desingncollege in Rotterdam-West.

De 16-jarige Hümeyra werd in 2018 doodgeschoten door haar ex-vriend in een de fietsenstalling.

Voor het doodschieten van de Rotterdamse scholiere Hümeyra (16) is Bekir E. in hoger beroep veroordeeld tot twintig jaar celg.

Het gerechtshof oordeelde vrijdag dat de 34-jarige Bekir schuldig is aan moord.

Hümeyra deed in totaal vier keer aangifte tegen Bekir E. wegens stalking en mishandeling. In augustus 2018 werd hij veroordeeld tot zes weken cel, waarvan drie weken voorwaardelijk.

Volgens het hof was hij daardoor extra gekrenkt geraakt. Bekir stuurde het slachtoffer in het najaar van 2018 een foto waarop twee wapens te zien waren. Een daarvan is het latere moordwapen.

Voor de familie van Humeyra voelt de veroordeling als gerechtigheid. Geen opluchting, Humeyra krijgen ze niet terug, maar eindelijk gerechtigheid.

Volgens het gerechtshof was Bekir (nu 34) gekrenkt, omdat Humeyra had gelogen over haar leeftijd. Dat ging steeds verder. Hij zocht haar herhaaldelijk op met een doorgeladen wapen en daarmee kan het hof niet anders concluderen dat het hier gaat om moord. Ook sprak hij zelf na de moord van een liquidatie.

“Zij moest niet fucken met mij, zij had gelogen over haar leeftijd, zij had mij in verlegenheid gebracht, de reclassering dacht dat ik pedofiel was.”

Het hof wijst erop dat Bekir uiteindelijk bewust op zoek is gegaan naar het meisje bij haar school in Rotterdam.

“De wijze waarop de verdachte Hümeyra heeft gedood komt onmiskenbaar voor als een executie”.

Direct na afloop heeft hij in een politiebusje verklaard: “Weet u waarom ik het heb gedaan? Ze was geen 18 maar 16. Dat kan echt niet. Ze moet niet fucken met mij en heeft gelogen over haar leeftijd. Bij de reclassering dachten ze dat ik pedofiel ben.”

Gebed voor Humeyra op het plein voor de Mevlana Moskee in Rotterdam. Humeyra werd op 16-jarige leeftijd doodgeschoten op haar school.

Tijdens de zitting een maand geleden, toonde Bekir zich een man van zeer weinig zelfinzicht. Eigenlijk was het Humeyra’s schuld dat het zo uit de hand was gelopen. Zíj zou hebben gelogen over haar leeftijd, waardoor hij voor pedofiel werd uitgemaakt.

Bekir maakte vooral een bozige indruk: hij heeft ‘misselijkmakende’ dingen gehoord van het Openbaar Ministerie, zoals het verhaal dat hij schietles zou hebben gehad om Humeyra te doden: ,,Ik heb al leren schieten op mijn dertiende.”

In zijn warrige verhaal bleef hij erbij dat hij Humeyra niet wilde doden en dat hij ‘niet wist wat hij deed’.

De rechtbank in Rotterdam veroordeelde E. in 2019 tot veertien jaar cel en tbs met dwangverpleging voor doodslag – en niet moord -, wat leidde tot woedende reacties bij de nabestaanden. Het OM ging daarop in hoger beroep.

Bron: Nederlandse media

Agenten sturen racistische appjes: “Weer een Turk minder”