Foto: Facebook wil nieuwe kantoren openen in Turkse steden om zo jonge ondernemers te helpen om digitale businessplannen te maken.

De sociale-mediagigant Facebook zal nieuwe kantoren openen in 8 Turkse provincies. Het eerste kantoor gaat op 13 januari open in de provincie Bursa in de Zuidelijke Marmararegio. Het is de bedoeling om daarmee jonge ondernemers aan te trekken die actief zijn in de digitale wereld.

Özer Matli, voorzitter van de Kamer van Koophandel in Bursa en bestuurslid van de Vereniging van Kamers van Koophandel in Turkije (TOBB), weet dat Facebook van plan is om hoofdkwartieren te openen in 7 steden over de hele wereld.

Vanuit het hoofdkwartier in Istanboel zullen er dus 8 nieuwe filialen komen in samenwerking met de TOBB en met de Habitatorganisatie, een NGO die actief is op het gebied van duurzame ontwikkeling. Matli zegt dat het eerste van die filialen volgende week in Bursa open gaat. Daar zullen dus nieuwe mogelijkheden aangeboden worden aan jonge digitale ondernemers. Volgens Matli werkt Facebook hier ook voor samen met de universiteit van Bursa. Studenten van de universiteit kunnen namelijk hulp krijgen om businessplannen op te stellen voor digitale projecten.

K.L.

(Bron: Sabah)