De Turkse chef-kok Nusret Gökçe, ook bekend als “Salt Bae”, arriveert bij "The PLACE TO B Award" in Berlijn, Duitsland, 25 nov. 2017. (Foto EPA)

De beroemde Turkse chef-kok Nusret Gökçe, beter bekend als “Salt Bae,” breidt zijn activiteiten uit in de VS en opent een nieuw “Nusr-Et”-restaurant in Dallas na het succes van zijn vestigingen in Miami, New York en Boston.

“Oh mijn God. Hoeveel kilometer van Erzurum naar Dallas Texas?” postte Gökçe vorige week op Instagram, verwijzend naar zijn geboortestad in Oost-Turkije.

In het restaurant hangt een schilderij waarop Gökçe staat afgebeeld samen met Scarface’s Tony Montana, gespeeld door Al Pacino en The Godfather’s Vito Corleone, gespeeld door Marlon Brando.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Nusr_et#Saltbae (@nusr_et)

Nusr-Et won aan populariteit in 2017 nadat een video van zijn sensationele kookstijl viraal ging. Gökçe opende zijn eerste Nusr-Et restaurant in Istanbul in 2010.

Door zijn populariteit kon hij zijn imperium verder uitbouwen. Zo heeft hij ook vestigingen in Miami, Manhattan, Mikonos, Dubai, Abu Dhabi en Doha.

Salt Bae heeft vele internationale sterren ontvangen in zijn restaurants en heeft momenteel 33,7 miljoen volgers op Instagram.

Sabah
O.A.