Foto: De bekende kok Salt Bae

Een man (21) uit Gent (België) is veroordeeld tot een werkstraf van 60 uur omdat hij de rekening plunderde van de zaak die hij samen met zijn vader runde.

Met het bedrag, een slordige 55.000 euro, trok hij twee weken naar Dubai waar hij het geld over de balk gooide.

Hij huurde er een Lamborghini, bezocht een prostituee en ging eten bij het peperdure restaurant van Salt Bae. Het geld dat hij uitgaf, moet hij nu terugbetalen.

De jongeman runde samen met zijn vader een bedrijf in het Gentse. Maar die ‘samen’ klopte niet volgens de zoon, want het was volgens hem enkel zijn vader die de touwtjes in handen had. De twee bleken niet in een goede verstandhouding te leven.

“Mijn vader verplichtte mij om mijn handtekening te zetten, maar eigenlijk had ik geen idee wat er gebeurde in de zaak. Ik liep er ook maar wat rond, maar een echte functie had ik niet.”

Dure steak

De zoon werd uiteindelijk ontslagen als zaakvoerder, maar niet zonder een laatste slag te slaan. Het bedrag dat op de bedrijfsrekening stond, haalde hij integraal af. In totaal gaat het om zo’n 55.800 euro. Hiermee betaalde hij een deel schulden af bij vrienden en deurwaarders.

Maar het grootste deel van het geld nam hij mee naar Dubai. Daar leefde hij twee weken als een koning. Hij bezocht het intussen wereldberoemde Nusr-Et Steakhouse, gerund door internetsensatie Salt Bae, huurde een Lamborghini en maakte een afspraakje met prostituees.

De vader trok naar de rechtbank en haalde zijn slag thuis. De rechter veroordeelde de zoon tot een werkstraf van 60 uur wegens misbruik van vennootschapsgoederen.

“Dit is een gepaste bestraffing. Op deze manier kan hij een constructieve bijdrage leveren aan de maatschappij en trekt hij zijn passieve houding niet door naar de toekomst. Het gestolen bedrag moet de jongeman integraal terugbetalen.”

Bron: Belgische media