Miljonair Salt Bae krijgt kritiek na het delen van een video

De Turkse miljonair achter de prijzige steakhouse keten Nusr-Et heeft kritiek uitgelokt nadat hij een video deelde van een recent weerzien met zijn moeder – waardoor gebruikers van sociale media zich afvroegen waarom zij nog steeds zo bescheiden leeft, ondanks zijn immense rijkdom.

De in Turkije geboren Nusret Gökçe, 38, beter bekend als Salt Bae, werd enkele jaren geleden beroemd nadat een video over zijn ongebruikelijke methode om biefstuk te kruiden viral ging.

Hij bezit nu meer dan 15 restaurants in steden over de hele wereld, waaronder Dubai, Miami en Londen, en beroemdheden zoals Conor McGregor, P Diddy, David Beckham en Leonardo DiCaprio zijn naar verluidt fans van het merk.

Nusret, die op het punt staat Londen te verlaten voor Saoedi-Arabië, is berucht om de hoge prijzen van de gerechten in zijn eetgelegenheden.

Een met goud bedekte biefstuk in zijn Londense eetgelegenheid kostte naar verluidt meer dan 1.650 euro.

Desondanks leek de reünie video die hij deelde – waarin hij zijn moeder omhelsde, voordat het paar op de bank ging zitten voor een gezellig praatje – het ouderlijk huis te tonen als enigszins bescheiden.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Nusr_et#Saltbae (@nusr_et)

Salt Bae, die naar eigen zeggen zijn moeder al twee jaar niet meer heeft gezien, deelde de clip op Instagram, met als eenvoudig bijschrift ‘Ik zag mijn moeder na twee jaar’.

Het heeft meer dan 4 miljoen views opgeleverd in slechts 15 uur, en duizenden commentaren, zowel positief als negatief, waarbij velen suggereren dat de ster een deel van zijn miljoenen zou moeten besteden aan een nieuw huis voor zijn moeder.

Een van hen schreef: “Je hebt zoveel geld, hoe komt het dat je moeder niet in een herenhuis woont?

Een ander voegde eraan toe: “Na 2 jaar? !!!! Waarom??!!!! & waarom koop je geen beter huis voor je ouders. Je bent rijk nu!!!’

Een derde schreef mee: ‘Koop een nieuw huis voor je moeder!!! Wat een schande! !!!!!!!!! Doe iets voor haar!!! Ze leeft niet meer! Jammer voor haar om te zien dat haar zoon met al dat geld haar niet bezoekt en haar in zo’n huis laat wonen.

De video leidde tot kritiek, velen vroegen waarom de miljonair geen nieuw huis voor zijn moeder heeft gekocht.

Dat was niet de enige negativiteit die Salt Bae uitte, met Instagram-gebruikers die ook zijn sartoriale keuzes bekritiseerden en zich afvroegen waarom hij zijn zonnebril niet afdeed voor het bezoek.

Eentje schreef: ‘Baba. wanneer zie ik je!!! Doe je bril af, het is mama.

Een meer agressieve reactie luidde: ‘Zet je f****** bril af in het bijzijn van mam.’

Een ander zei: ‘Wtf (sic) man. Doe je bril af. Knoop dat shirt dicht. Je hebt zo veel geld. Bezoek je moeder elke maand. Schande.

Sommige  waren echter positiever: sommigen verdedigden de beroemde chef-kok en anderen prezen de hechte band die hij lijkt te delen met zijn moeder.

Een fan stelde voor: “Misschien is ze gelukkig in haar huis. Wees niet zo snel met oordelen.

En iemand zei: ‘Prachtig…een ware liefde tussen moeder en zoon.’

Een andere Instagram-gebruiker schreef: ‘Je bent een zeer waardige zoon van je ouders! En veel succes met je werk.’

Kritiek

De reacties op zijn Instagram-video zijn niet de enige kritiek die Sat Bae de laatste tijd te verduren heeft gekregen.

De Londense vestiging van zijn gelijknamige restaurant Nusr-et in het Park Tower Knightsbridge Hotel, dat hij eerder dit jaar opende, heeft sinds de lancering een reeks slechte TripAdvisor-recensies gekregen.

Door de slechte beoordelingen staat de chique eetgelegenheid in Knightsbridge nu op nummer 20.491 van de 23.811 in de hoofdstad op TripAdvisor.

Salt Bae’s Londense eetgelegenheid heeft de laatste tijd veel kritiek gekregen

Onder de negatieve commentaren werd het restaurant bestempeld als ‘een belediging voor de mensheid’ en ‘absoluut schokkend’.

Als gevolg van de toevloed van negatieve beoordelingen, heeft TripAdvisor tijdelijk nieuwe beoordelingen voor het restaurant opgeschort, en voegt eraan toe dat het van mening is dat veel van de beoordelingen geen weerspiegeling zijn van ervaringen uit de eerste hand.

Bron: Turkse media