Yasemin Gündogan

Zes maanden na de spectaculaire overval op miljoenen euro’s van het geldtransportbedrijf “Loomis” zijn rechercheurs in heel Europa nog steeds op zoek naar Yasemin Gündogan (28).

De onderzoekers zijn zeker: Büşra S. (24) zou medeplichtig zijn aan de voortvluchtige miljonairsdief Yasemin.

Volgens een rapport was zij betrokken bij de planning van de misdaad en de ontsnapping. Ze zal dinsdag terechtstaan – en zou de misdaad en de ontsnapping kunnen oplossen.

Van de vermeende miljonairsdief ontbreekt nog elk spoor, maar haar medeplichtige zal dinsdag voor de rechtbank van Bremen terechtstaan: Büşra S. zal zich moeten verantwoorden voor medeplichtigheid in een bijzonder ernstige zaak.

Van de vermeende miljonairsdief ontbreekt nog elk spoor, maar haar medeplichtige zal dinsdag voor de rechtbank van Bremen terechtstaan: Büşra S. zal zich moeten verantwoorden voor medeplichtigheid in een bijzonder ernstige zaak, zoals Bild heeft gemeld.

De politie had de 24-jarige kort na de miljoenendiefstal opgespoord – op basis van geanalyseerde gsm-gegevens. Tijdens een huiszoeking vonden de rechercheurs 26.115 euro in contanten.

Het is onduidelijk waarom Büşra zo weinig heeft ontvangen, of dat zij al een deel had opgeborgen – zij heeft tot dusver gezwegen over alle beschuldigingen.

Wat was er gebeurd?

Yasemin G. had in totaal meer dan acht miljoen euro gestolen. Yasemin, een werknemer van een geldtransportbedrijf, verdween in mei met verschillende zakken vol geld.

Op de dag van het misdrijf zou de 28-jarige de veiligheidstassen in een rolcontainer hebben gedaan en zich vervolgens ziek hebben gemeld.

Op 21 mei, grijpt ze de kans. Haar missie: 8 miljoen euro cash inpakken voor een klant. In het geheim stopte ze ze in veiligheidstassen in een rolcontainer.

Later werd de rolcontainer naar verluidt in een zwarte bestelwagen geladen. De diefstal werd pas vier dagen na het misdrijf ontdekt.

Waar is het geld? De miljoen-dollar-dief? Misschien zal de vermoedelijke medeplichtige haar zwijgen doorbreken in de rechtbank. De rechtbank heeft 15 dagen uitgetrokken voor het proces.

Gevlucht naar Turkije

Als werkneemster zou zij 8.196.925 euro hebben gestolen en daarmee naar Turkije zijn gevlucht.

Nu is er hoop dat de zaak wordt opgelost: Vanaf dinsdag zal Yasemin’s handlanger Büşra S. (24) zullen worden berecht door de regionale rechtbank.

Zij wordt er sterk van verdacht betrokken te zijn bij een overval op het geldtransportbedrijf Loomis in Bremen. De politie van de Hanzestad is nog steeds op zoek naar de dief. Een medeplichtige is al gearresteerd.

De aanklacht is medeplichtigheid in een bijzonder ernstige zaak. De beschuldigde medeplichtige heeft tot nu toe echter koppig gezwegen.

Zij zou de hoofddader hebben geholpen bij het plannen van de misdaad en betrokken zijn geweest bij de ontsnapping.

Nu is bekend geworden dat de medeplichtige slechts 26.000 euro van de 8 miljoen euro heeft ontvangen. Zoveel zouden de rechercheurs hebben gevonden tijdens een huiszoeking.

Zoals het dagblad “Bild” schrijft, staat in de aanklacht: “Onmiddellijk na het misdrijf zou zij dit deel van het gestolen geld hebben ontvangen.” Waarom ze maar zo weinig kreeg is nog steeds volstrekt onduidelijk.

Turkse Yasemin Gündogan (28) verdwijnt met 8 miljoen euro

Bron: Duitse media