De Duitse politie zoekt met man en macht naar Yasemin Gündogan (28), een werkneemster van een geldtransportfirma die er met 8 miljoen euro vandoor is.

Yasemin Gündogan is momenteel een soort “beroemdheid” in Bremen: De 28-jarige zou niet alleen een miljoenendief zijn, ze is momenteel ook verdwenen.

Een criminoloog had het vermoeden dat ze in het buitenland is, misschien in Turkije. Zij schijnt althans niet bij haar grootouders te zijn die in de Turkse provincie Ordu wonen.

Zij hebben zich nu uitgesproken tegenover de krant Hürriyet – en geloven blijkbaar niet dat hun kleindochter zoiets zou kunnen doen.

Opa van Yasemin: “Ik hoop dat ze gevonden wordt voor ze gewond raakt”.

“Geloof me, als ik wist waar ze was, zou ik haar aangeven bij de politie,” zou opa Mehmet (82) hebben gezegd.

Hij zei dat hij pas een paar dagen geleden te weten kwam wat er gebeurd was.

“We proberen te begrijpen wat er gebeurd is. Mijn kleindochter heeft dat karakter niet.”

Zijn gok: “We denken dat de maffia of iemand anders erachter zit. Ik hoop dat ze gevonden wordt voor ze gewond raakt.”

Oma Gündogan: “Ik denk dat mijn kleindochter in de problemen zit en bedreigd wordt”

Ook oma Fethiye (78) uitte volgens de krant haar bezorgdheid: “Het gaat economisch goed met haar. Ik denk niet dat ze dit gedaan heeft. Mijn kleindochter heeft vorig jaar een huis gekocht.”

“Ik denk dat mijn kleindochter in de problemen zit en bedreigd wordt. Ik hoop dat ze niet gewond raakt!”

Volgens de Duitse media is de diefstal zeer professioneel verlopen. Onlangs hadden vrienden ook vermoed dat de 28-jarige niet alleen had gehandeld. Er wordt ook “gezegd” dat ze nauwe banden had met een clan.

“Yasemin wellicht in Antalya”

Een nieuwe bewering werd geuit terwijl Yasemin Gündogan in het hele land werd gezocht. Er werd gesuggereerd dat ze in Antalya was, en dat ze plastische chirurgie heeft ondergaan.

“Yasemin Gündogan wordt ervan verdacht in Antalya te verblijven. Als je vraagt wat de media en veiligheidsdiensten in Duitsland zeggen, wat ze zeggen is: ze is in het buitenland…Dat is zeker,” vertelt een expert.

Een Duitse criminoloog legde uit dat mensen na dergelijke diefstallen naar een drukke plaats gaan waar zij zich kunnen verschuilen.

Vrienden Yasemin Gündogan: “We dachten allemaal dat ze niet zo slim was”

Bron: Turkse media