Yasemin Uyar

Een vermiste Turks-Amerikaanse vrouw die in New Jersey woonde, werd dood aangetroffen in Tennessee nadat een zogenaamde AMBER-alarm voor haar zoon was geannuleerd, aldus de Amerikaanse autoriteiten.

De Amerikaanse politie gaf op 9 juli ’s middags een Amber Alert (een landelijk waarschuwingsbericht) uit voor Yasemin Uyar en haar 2-jarig zoontje Sebastian, nadat de jongen niet was komen opdagen op de crèche en zijn moeder niet op haar werk was aangekomen.

De politie dacht dat Uyar en Sebastian op 8 juli door de vader van de jongen, de 27-jarige Tyler Rios, tegen hun wil uit haar appartement waren meegenomen.

Aanklagers zeiden op 10 juli dat ze de jongen veilig bij zijn vader vonden in het huis van een familielid in een county in Tennessee, maar Uyar was nog steeds vermist.

Het lichaam van Uyar werd dezelfde dag gevonden in een bebost gebied langs een snelweg, zeiden ze.

Buren en vrienden lieten bloemen achter op de stoep van Uyar’s huis een dag nadat ze dood was gevonden.

Uyar’s familie zei dat ze een straatverbod had tegen Rios, van wie ze probeerde weg te komen, en dat ze een lange geschiedenis van huiselijk geweld hadden.

De moeder van Uyar postte op Facebook in de hoop dat “mensen meer begrip zullen hebben voor ‘families’ die te maken hebben met huiselijk geweld.”

“Enkele jaren geleden kreeg mijn dochter iets met een jongen die duidelijk alcoholist was,” zei ze.

“Zijn dronken woedeaanvallen hebben ervoor gezorgd dat hij mijn dochter heeft gewurgd tot ze flauwviel,” voegde ze eraan toe.

Uit rechtbankgegevens van 2018 blijkt dat Tyler Rios eerder werd aangeklaagd voor zware mishandeling, diefstal en wurging van een slachtoffer van huiselijk geweld.

Tyler Rios

Volgens de Amerikaanse media is Rios nog steeds in hechtenis van de politie in Tennessee en zal hij worden uitgeleverd aan New Jersey om te worden aangeklaagd.

Aanklagers zeiden dat hij zou worden aangeklaagd voor ontvoering in verband met de vermeende ontvoering van Sebastian, terwijl aanvullende aanklachten in verband met de dood van Uyar nog in behandeling zijn.

Bron: Hürriyet