Nederlandse veiligheidsdiensten houden tientallen terroristische PKK-aanhangers aan

Veiligheidstroepen hebben vrijdag in Den Haag, Nederland, tientallen aanhangers van de terreurgroep PKK aangehouden.

In een verklaring zei de politie dat een grote groep, die actie eiste tegen Turkije, rond het middaguur het gebouw van de Organisatie voor het Verbod op Chemische Wapens (OPCW) probeerde te bestormen.

Demonstranten kwamen langs de beveiliging om het terrein van de Organisatie voor het Verbod van Chemische Wapens (OPCW) in Den Haag te betreden en hielden een luidruchtige demonstratie voor de voordeuren van het gebouw, zagen journalisten van Agence France-Presse (AFP).

De politie sleurde de demonstranten een voor een weg, zette hen op de grond en boeide hen.

Sommigen werden in wachtende busjes gewikkeld, maar door het grote aantal werden velen in een gehuurde bus afgevoerd.

Minstens een dozijn politievoertuigen sloten de weg af voor de OPCW, die tegenover de ambtswoning van premier Mark Rutte ligt. Verschillende ambulances en een medische helikopter waren ook ter plaatse.

“Ongeveer 50 demonstranten zijn gearresteerd en overgebracht naar een politiebureau,” vertelde een woordvoerder van de politie van de stad aan AFP.

De Britse delegatie bij de OPCW zei “zeer bezorgd te zijn over de inbraak van demonstranten bij (de) OPCW” en bedankte de politie voor de “snelle reactie”.

In haar meer dan 40 jaar durende terreurcampagne tegen Turkije is de PKK – die door Turkije, de Verenigde Staten en de Europese Unie op de lijst van terroristische organisaties is geplaatst – verantwoordelijk voor de dood van ten minste 40.000 mensen, waaronder vrouwen, kinderen en zuigelingen.

PKK-sympathisanten voeren een uitgebreide lastercampagne tegen Turkije sinds het land zijn derde antiterrorisme-operatie in Noordoost-Syrië heeft gelanceerd, gericht tegen de Syrische aftakking van de PKK, de YPG, en terroristen van Daesh.

Accounts die banden hebben met de terreurgroep hebben nepbeelden gedeeld om Turkije te beschuldigen van aanvallen op burgers, en hebben onlangs foto’s gepubliceerd van aanvallen met chemische wapens die op verschillende plaatsen waren genomen lang voordat Turkije de operatie lanceerde.

Bron: Sabah