Foto: Twee Turks-Nederlandse activisten die zich verzetten tegen pedofilie (De 30-jargie 'Hpcomebackkk' en Beyza Kilic)

In Utrecht, Nederland, is een man met Turkse roots opgepakt die in september een Ossenaar in diens huis zou hebben bedreigd.

Volgens de 30-jarige Nederlandse Turk was de man uit Oss een pedofiel; hij zou contact hebben gelegd met een minderjarig meisje.

Het zou gaan om een beroemde ‘pedojager’ die eerder figureerde in het tv-programma Danny op Straat en al vaker pedofielen heeft aangepakt.

De 30-jarige man heeft pedofiel John Van Esc op de vingers getikt en hem gedwongen te bekennen dat hij contact met het meisje had gelegd.

Die bekentenis werd met een camera opgenomen en verspreid via Facebook. Na onderzoek van de beelden kon de ‘pedojager’ uit Utrecht worden opgepakt.

Een kort fragmentje van de Nederlands-Turkse pedojager in het tv-programma Danny op Straat

video

Het Openbaar Ministerie heeft onderzoek naar de pedofiel uit Oss (zie filmpje onderaan) gedaan en niets strafbaars ontdekt. De afgelopen tijd zijn meer pedofielen aangevallen door ‘pedojagers’.

“Het plegen van deze feiten accepteren we nooit. Mensen mogen niet voor eigen rechter spelen. Wanneer strafbare feiten worden gepleegd, zal de politie dit altijd onderzoeken”, aldus het OM.

Pedojagers lokken de pedofielen op social media in de val, zoeken hen op en plaatsen beelden daarvan online. Vaak gaat dat gepaard met geweld.

Foto: Het Instagramaccount van ‘Hpcomebackkk’

Mogelijk gaat het in deze zaak om ‘Hpcomebackkk’, een Nederlands-Turkse pedojager die op social media meerdere filmpjes van confrontaties deelde en eerder op tv zijn verhaal deed.

De politie denkt dat de 30-jarige pedohunter uit Utrecht vaker mannen bedreigt die seksueel contact met minderjarigen zouden zoeken. Er loopt een onderzoek naar hem, maar de man zit niet meer vast.

De pedojager uit Utrecht is inmiddels weer vrij. Het onderzoek loopt nog. Volgens het Openbaar Ministerie zijn er geen aanwijzingen dat de man (zie filmpje onderaan) inderdaad op zoek was naar seks met een minderjarige.

Bron: TT

video