In Nieuwegein, een gemeente in Utrecht, vond zondagmiddag een eerbetoon aan de 20-jarige Simge Kürkçü (Örs) plaats.

De 20-jarige Simge Kürkçü (Örs) kwam in december om het leven bij een auto-ongeluk. Bij een boom in de straat ligt een enorme bloemenzee.

Een roze lint waar rozen onder zijn gestoken markeert de boom die voor altijd aan Simge Kürkçü (Örs) doet denken. Rozen, lelies, hele boeketten, brandende kaarsjes en roze en zilveren ballonnen vervolledigen het tafereel.

“Onze lieve vriendin Simge is op 23 december omgekomen bij een vreselijk auto-ongeluk. Wij zijn gebroken en kunnen het nog steeds niet geloven”, aldus een post op Facebook.

Volgens dezelfde post is er afgelopen zondag afscheid van haar genomen. Daarna is ze naar Turkije gebracht, waar ze vandaan komt. “Simge Kürkçü is nu in Turkije, waar zij in het bijzijn van haar familie is begraven.

Omdat Simge in Turkije is begraven, vroegen veel mensen om een plek dichterbij waar zij haar kunnen herdenken en bloemen kunnen neerleggen.

Daarom was er deze middag om 14.00 uur een kort samenzijn in de straat waar ze woonde.

Simge kwam eind december op de A2 om het leven nadat twee inzittenden van een Audi RS6 met hoge snelheid op haar botsten. Zij vluchtten vervolgens, maar werden later gearresteerd.

Simge Kürkçü (20) met haar familie

Bron: BNM