Een bejaarde vrouw uit Centraal-Anatolië heeft het noodnummer 112 gebeld om voedsel te vragen voor twee lammetjes die ze in haar huis verzorgt. De vrouw mag zelf niet buiten, want dat is momenteel verboden voor mensen ouder dan 65, in de strijd tegen het coronavirus.

Eerst dachten de autoriteiten dat ze het over haar kleinkinderen had. Ze gebruikte het woord “kuzularım”. Dat betekent “mijn lammetjes,” maar het wordt ook gebruikt als een liefkozing voor kinderen in het Turks. Ze brachten haar dan ook gewoon voedsel, in plaats van veevoeder.

Toen de agenten aankwamen en de lammetjes zagen, gingen ze natuurlijk veevoeder halen voor de vrouw, Emine Kılıçarslan in de provincie Afyonkarahisar.

Kılıçarslan (72) wilde het gebrachte voedsel eerst niet aannemen, omdat ze vond dat anderen dat meer nodig hadden dan zij. Ze leeft nu al twee weken met de lammetjes in haar huis, zegt ze.

“Ik ga ze hier thuis grootbrengen. Ze krijgen kou ’s nachts. In de zomer ga ik ze vrijlaten in de tuin.”

Uiteindelijk konden ze de vrouw toch overtuigen om het gewone voedsel, dat ze eerst bij zich hadden, aan te nemen. Een uur later kwamen ze terug met veevoeder.

Bron: Hürriyet

S.V.R.