Eerder werd in Oost-Turkije een hotel met 70 bedden ter beschikking gesteld van het personeel in de gezondheidszorg, dat zich inzet in de strijd tegen het coronavirus. Het was Tuncay Sonel, de provincie-gouverneur van Tunceli, die het initiatief nam.

“We kunnen onze gezondheidswerkers niet genoeg bedanken voor hun toegewijde inspanningen,” zegt Sonel in een interview met Anadolu Agency.

Hij bedankte de eigenaar van het hotel op de oever van de rivier de Munzur. De gezondheidswerkers kunnen er gratis verblijven tot 1 juni. “Ons zorgpersoneel kan in dit hotel verblijven en uitrusten na de werkuren,” aldus Sonel.

Hij wees de mensen er nog eens op dat ze de instructies van de overheid moeten volgen en thuis moeten blijven.

Ankara

Mansur Yavaş, de burgemeester van Ankara, nam een gelijkaardig initiatief. Hij laat drie containercomplexen bouwen om gezondheidswerkers te huisvesten. In het complex komen 60 eenpersoonskamers.

“Als we solidair zijn, geraken we door deze moeilijke periode heen,” luidt het. Verder zei Yavaş dat het stadsbestuur een studentenhuis met 100 kamers had afgehuurd en ter beschikking had gesteld van het personeel in de zorg.

214 mensen overleden

In Turkije zijn al 214 mensen overleden en 5698 besmettingen vastgesteld. Dat zijn de laatste officiële cijfers van vrijdag.

Het virus, dat officieel COVID-19 heet, dook voor het eerst op in Wuhan, China, afgelopen december. Ondertussen heeft het zich verspreid naar minstens 176 landen en regio’s, volgens gegevens van de Amerikaanse Johns Hopkins Universiteit.

Uit de gegevens blijkt dat wereldwijd meer dan 850.357 mensen besmet zijn geraakt. De dodentol ligt op net geen 41.662 en 176.558 mensen zijn al genezen.

Bron: AA

S.V.R.