Foto: Ceylin (13) en Cihangir (3)

In een dorp in de buurt van Emirdağ, het zogenaamde ’thuisdorp’ van vele Belgische Turken’ zijn twee jonge kinderen, Ceylin (13) en Cihangir (3) omgekomen. Dat hebben mediakanalen gemeld aan de Belgische ambassade.

Volgens Turkse media zou het gaan om Belgische kinderen die met een quad verongelukten.

Het drama zou eergisteren plaatsgevonden hebben in het dorp Yenikapi, in de buurt van Emirdağ. Een meisje van 13 zou volgens de media samen met haar broertje van 3 verongelukt zijn tijdens een ritje op de quad.

Het meisje reed met haar broertje achterop. Ze zou de controle over het stuur verloren hebben. De quad belandde tegen een muur.

Onbewaakt moment

Twee jonge kinderen uit het Antwerpse Wommelgem zijn vrijdag om het leven gekomen in Turkije bij een ongeval met een quad.

Op een onbewaakt moment zou de dertienjarige dochter de quad genomen hebben voor een tochtje. Ze nam haar drie jaar jonge broer mee achterop.

De Vlaamse media citeert een anonieme vriend van de familie, die zegt dat het meisje ervaring had met het rijden met een quad, omdat ze dat wel vaker deed op reis.

Maar het meisje ging van de gekende wegen af, belandde in een straatje steil bergaf, en verloor de controle. Aan volle snelheid zouden ze op een muur gebotst zijn.

De kinderen zouden uit België komen, maar hun zomervakantie in Turkije doorbrengen, citeren Turkse media.

Buitenlandse Zaken kan enkel het overlijden van twee kinderen bevestigen. Dat hebben lokale autoriteiten aan de Belgische ambassade in hoofdstad Ankara laten weten.

De slachtoffers werden nog naar het ziekenhuis overgebracht, maar hulp kon niet meer baten. De kinderen zijn intussen al begraven in Yenikapi, blijkt uit beelden van Turkse media

Bron: Belgische media