Drie vrienden uit de Egeïsche provincie Manisa hebben een boomhut gebouwd in het Nationaal park ‘Spil Dağı’. De jongeren wonen nu enkele dagen in de boomhut en ze zijn vastbesloten om er te blijven tot het einde van de pandemie.

Ze hebben twee weken nauwgezet gewerkt aan hun zeven meter hoge boomhut. De natuur liep daarbij geen schade op. “We waren al twee maanden dit project aan het voorbereiden. We deden het rustig aan, want het was leuk, maar toen het aantal besmettingen met de dag begon toe te nemen, hebben we er spoed achter gezet. Door goed door te werken zijn we tot dit resultaat gekomen,” zegt één van hen, Alihan Sayılır.

“We verblijven hier nu al zeven dagen. We hebben alles wat we nodig hebben: rijst, bloem, pasta, olijfolie, thee, noem maar op. We gaan alleen naar de stad als het echt nodig is,” aldus Alihan.

Zijn vriend Semih Yiğit vult aan dat ze hier niet weggaan voor het gevaar van het virus geweken is. Ze hebben de boomhut trouwens gebouwd zonder schade toe te brengen aan de natuur.

Vanuit de boomhut heb je een mooi zicht over de vallei, vult Ertürk Akpınar aan. De kost was een belangrijk thema bij het ontwerp, dus hebben ze zo veel mogelijk gerecycleerd materiaal gebruikt.

Bron: Hürriyet

S.V.R.