Met meer dan 150 vogelsoorten, verschillende inheemse planten en een schilderachtig herfstlandschap, weet het Efteni Meer wildreservaat en Vogelparadijs telkens haar bezoekers te verwonderen. 

Het meer en de omliggende draslanden in het Gölyaka district, die een belangrijke stopplaats zijn voor trekvogels, werden door Anadolu Agency gefilmd met een drone.

Ooievaars, zilverreigers, blauwe reigers, roestganzen, Euraziatische meerkoeten, zwanen, wilde eenden, smienten, zomertalingen, pijlstaarten, Platalea, tafeleenden, grote trap, kleine trap, kraanvogels, houtsnippen, witoog eenden en kieviten, zijn enkele van de 150 soorten die kunnen worden gevonden in het gebied. 35 soorten hiervan zijn permanent aanwezig, de andere migreren.

Het ministerie van Bosbouw en Waterwerken heeft een project opgestart ter waarde van 45 miljoen Turkse lira (10,5 miljoen Euro) voor de bouw van meerdere dijken om het waterpeil te verhogen in het 385 hectare grote gebied.

Gouverneur van Düzce, Zülkif Dağlı, zei dat eens het meer herstelt met behulp van het project, meer toeristen zullen afdalen naar Düzce aangezien het gebied zeer dicht bij de snelweg ligt die Istanbul verbindt met de hoofdstad Ankara.

Sabah