Een familie in de noordwestelijke stad Bursa waarschuwt Turkse families voor het online spel ‘Blue Whale’ nadat twee tieners vorige maandag hadden geprobeerd om zelfmoord te plegen. Een van hen overleefde het niet.

https://www.youtube.com/watch?v=iAkonh4CX0c

Een 16-jarige jongen pleegde zelfmoord door zichzelf op te hangen in een voetbalveld nadat hij naar verluidt ‘Blue Whale’ speelde met zijn vriend K. Batuhan. Batuhan K. was getuige van de dood van zijn vriend en kreeg een zenuwinzinking. Hij probeerde kort nadien ook zelfmoord te plegen door zich voor een vrachtwagen te gooien. Hij raakte hierbij gewond.

Zijn moeder deelde foto’s van hem in het ziekenhuis en waarschuwde iedereen voor de gevaren van het spel. “Let alstublieft op jullie kinderen. Mijn zoon pleegde bijna zelfmoord door dit spel. Dit spel is de reden waarom hij nu in het ziekenhuis ligt,” zei de verontruste moeder.

Oorzaak van de dood van zijn broer

De broer van de gestorven tiener zei ook dat het spel de oorzaak is van de dood van zijn broer.

Het is niet de eerste keer dat ‘Blue Whale’ dodelijke slachtoffers maakt. In september 2017 diende een familie in Ankara een klacht in tegen het online spel nadat hun 24-jarige zoon zelfmoord pleegde.

Blue Whale wordt beschouwd als een social mediagroep die mensen aanmoedigt om 49 dagen lang verschillende opdrachten uit te voeren. Op de 50ste dag krijgen de deelnemers de taak om zelfmoord te plegen.

Hurriyet