Politie-eenheden hebben een vrouwelijke drugsbende opgerold in het Istanbulse Sarıyer-district. De politie hield de verdachten 7 maanden lang in het oog. Zowel de bendeleidster als 15 actieve leden werden in de boeien geslagen.   

De anti-drugsoperatie ging op 19 februari van start in de Çayırbaşı-wijk van het Sarıyer-district. De politie viel toen binnen op een site waar de synthetische drug ‘Bonzai’ werd geproduceerd en verkocht. Er werden 4 vuurwapens en een grote hoeveelheid chemicaliën in beslag genomen. De politie confisqueerde ook 12.5 kilogram drugs.

De bendeleidster is ingeschreven bij een socialezekerheidsinstelling en staats geregistreerd als kapster. Haar sociale bijdragen betaalde ze met drugsgeld.

Vorig jaar in april

De vrouw werd vorig jaar in april samen met 28 andere verdachten in hechtenis genomen en berecht voor de “oprichting van een criminele organisatie voor drugshandel”. Alle verdachten werden uiteindelijk vrijgelaten.

Na het proces verhuisden de bendeleiders naar de wijk Gaziosmanpaşa om onder de radar te blijven. De politie vermoedde echter nog steeds dat de bende zich bezighield met drugshandel en begon opnieuw een onderzoek.

De bende rekruteerde kinderen van zelfs negen jaar oud die de drugs moesten leveren. In het begin kregen de minderjarigen gratis Bonzai. Vanaf het moment dat ze verslaafd waren werden ze gebruikt als koeriers.

De politie onderzoekt ook of dat er een link is tussen de vier moorden die werden gepleegd in het Sarıyer-district en de drugsbende.

Hurriyet