In Istanbul Marmaray, onderzeese spoortunnel, heeft zich een verschrikkelijk incident voorgedaan. Bij het incident pleegde de 20-jarige Kübra zelfmoord door op de rails te springen op het station van Yenikapı.

In een afscheidsbrief liet de 20-jarige Kübra Ergin kritiek achter op de huidige regering. Hier is die afscheidsbrief…

“Ik ben moe, ik ben 20 jaar. Ze hebben mijn jeugd afgepakt, ik ben nu moe. Ik weet niet wat democratie is, ik mis Atatürk heel erg, ik geloofde dat Kılıçdaroğlu dit land weer leefbaar zou maken. Maar ze hebben allerlei obstakels voor hem opgeworpen. Ik heb me als vrouw nooit vrij gevoeld, ook al steunde mijn familie me in alle opzichten, ik voelde me niet vrij.”

“Ik krijg al 2 jaar psychologische steun. Door de mensen in dit land kon ik mijn jeugd niet leven, ik kon mijn jeugd niet leven. Ik koop een leerboek voor 200 lira. Ik ga naar de supermarkt, minstens 300 lira gaat uit mijn zak. Ik ga naar een psycholoog, 1000 lira. Ik ga naar een psychiater, 1000 lira voor medicijnen. Ik wil een beetje voor mezelf zorgen, ik betaal voor sport. Ik wil wat kleren kopen, geld. Mijn vader werkt voor ons van vier uur ’s ochtends tot acht uur ’s avonds.”

“Is het niet jammer voor hem? Mijn moeder werkt, maar als ze het geld dat ze krijgt opspaart, kan ze pas een huis kopen als ze sterft. Ik draag een rok. Iedereen kijkt naar me, zowel mannen als vrouwen. Ik ben een Atatürk-aanhanger. Alleen de dood kan mij mijn vrijheid ontnemen.”

“Ik doe de AKP en haar aanhangers geen recht. Ik ben 20 jaar oud, ik heb niets. Geen ervaring, geen culturele achtergrond. Ik verontschuldig me bij mijn familie. Ik hou heel veel van jullie. Herinner me alsjeblieft goed. Denk aan mijn idealen. Schat, zorg goed voor jezelf, ik hou van je. Melisa, je bent mijn enige vriendin, ik hou van je. Vergeet me niet, ik heb veel geleden.

Kübra Ergin is een 20-jarige middelbare scholier. Ergin, die werd behandeld voor psychologische problemen, pleegde zelfmoord op 15.05.2023 op het Marmaray Yenikapı station.

Bron: Yeni Adim Gazetesi