Hürriyet verslaggever, Ömer Erbil wordt beloond met de Turkse Journalists Association (TGC) Sedat Simavi Award voor zijn rapportage over het gevaar van ineenstorting van de historische Topkapi Paleis in september.

De datum en plaats van de prijsuitreiking zal later bekend worden gemaakt. Op 26 september meldde Erbil dat diepe kloven werden gevonden in de schatkamer van het Ottomaanse paleis (de Veroveraar Kiosk) en had hij gevraagd om toegang te ontzeggen aan toeristen.

Het Ministerie van Cultuur en Toerisme is later overeengekomen dat de ernstige scheuren op de muren in de kelder een ernstige niveau van vervorming heeft bereikt.

 

Artikel van Omer Erbil
Artikel van Omer Erbil

Restauratie ter waarde van 10 miljoen Turkse Lira

Een grote restauratie ter waarde van ongeveer 10 miljoen Turkse Lira werd later gestart. Het Topkapi Paleis, die over de samenvloeiing van de Bosporus en de Zee van Marmara kijkt, was één van de belangrijkste residenties van de Ottomaanse sultans voor bijna 400 jaar (1465-1856) gedurende de 624-jarig bestaan van het rijk. Het is nu een museum en een belangrijke toeristische attractie, met daarin een aantal belangrijke overblijfselen van de moslimwereld.

De Sedat Simavi Award is vernoemd naar de medeoprichter en voorzitter van de vereniging Sedat Simavi, die overleed op 11 december 1953. Voor 40 jaar, zijn de Sedat Simavi Awards jaarlijks gegeven in de journalistiek, radio, televisie, cartoons, literatuur, sociale, fysieke en gezondheidswetenschappen en sport.

Hürriyet