Gouverneur Ali Yerlikaya van Istanbul heeft nieuwe beperkingen uitgevaardigd voor de Istiklal Avenue, waar bij de dodelijke ontploffing zes mensen om het leven kwamen.

Ali Yerlikaya, gouverneur van Istanbul, heeft op 25 november een aantal beperkingen opgelegd aan de iconische Istiklal Avenue.

Dit gebeurde nadat de ontploffing op 13 november zes mensen doodde en 81 mensen verwondde.

Zo mogen winkeliers geen tafels, stoelen en borden op de laan plaatsen. Ook tentoonstellingen zijn niet toegestaan.

Het organiseren van sociale, culturele of commerciële evenementen is niet toegestaan. De verordening verbiedt ook straatmuzikanten om op de laan te zingen.

Op 13 november werd de Istiklal Avenue in Istanbul getroffen door een explosie. Televisienieuwsberichten toonden beelden van een persoon, die een vrouw leek te zijn, die een pakje achterliet onder een verhoogd bloembed in de Istiklal Avenue, een populaire plek voor winkelend publiek en toeristen, met een tramlijn die over de lengte van de straat loopt.

Turkije gaf op 14 november de PKK de schuld van de ontploffing waarbij zes mensen omkwamen en meer dan 80 gewond raakten.

Geen enkele groepering heeft de verantwoordelijkheid voor de ontploffing in de drukke voetgangersstraat opgeëist, en de PKK en de terroristische zusterbeweging YPG hebben betrokkenheid ontkend.

De politie heeft 50 mensen aangehouden in het kader van het onderzoek naar de ontploffing, zei minister van Justitie Bekir Bozdağ op 15 november tegen het staatsagentschap Anadolu.

De vermoedelijke bommenlegger, een Syrische vrouw genaamd Ahlam Albashir, werd begin november aangehouden bij een inval in Istanbul.

Bron: Turkse media