De Istiklal-straat

Op 2 september werd in Turkije een aantal nieuwe nationale coronamaatregelen van kracht, nu het aantal doden als gevolg van het virus stijgt.

Het ministerie van Binnenlandse Zaken stuurde een circulaire nota naar alle 81 provincies, waarin zij werden opgeroepen de nieuwe maatregelen in te voeren.Voordien waren er slechts 14 provincies waar de maatregelen strenger waren.

Vanaf 3 september zal de overheid nationale inspecties uitvoeren op drukke plaatsen zoals markten, winkelcentra, restaurants, op huwelijksfeesten, in kapperszaken, cafés, openbaar vervoer, taxi’s en op stranden, om te zien of regels rond hygiëne, sociale afstand en mondmaskers in alle provincies correct toegepast worden.

Beperkingen op huwelijksfeesten

Gouverneurs van provincies en districten, burgemeesters, andere lokale overheden en wetshandhavers zullen de inspecties organiseren. Vanaf 4 september zijn er beperkingen op huwelijksfeesten of andere traditionele bijeenkomsten in de buitenlucht. Een huwelijksplechtigheid mag slechts 1 uur duren.

Er mag geen eten opgediend worden en dansen is verboden. Mensen jonger dan 15 of ouder dan 65 mogen niet aanwezig zijn, tenzij ze familie in de eerste of tweede graad zijn van de bruid of de bruidegom. Om erop toe te zien dat alle maatregelen correct nageleefd worden, zal er minstens 1 ambtenaar aanwezig zijn.

Op 2 september kondigde minister van Volksgezondheid Fahrettin Koca aan dat de tweede golf van de epidemie in Turkije begonnen is.

De 3 vorige dagen stierven telkens meer dan 40 mensen aan COVID-19, een sterke stijging. Daarom zal er streng opgetreden worden tegen mensen die zich niet aan de regels houden.

K.L.

(Bron: Hürriyet)