Mahir Çağrı, ook bekend als Internet Mahir, was eind jaren 1990 populair met het liedje “I kiss you”, en met de website www.IKissYou.org.

Nu woont de 58-jarige leraar muzikale en lichamelijke opvoeding in de Westelijke provincie Izmir, waar hij geniet van een rustig leven. De eerste Turkse influencer zegt dat hij geen internet meer gebruikt.

“Af en toe zit ik wel op Twitter, en eigenaar Jack Dorsey is een kennis van mij. Er zijn ook veel fans die voor mij een account hebben aangemaakt op Instagram, maar daar doe ik weinig mee.”

Toen Çağrı zijn website in 1999 lanceerde, werd die op een paar uur tijd al minstens 800.000 keer open geklikt, destijds een wereldrecord.

Het jaar daarop werd hij door het tijdschrift Forbes tot de 100 beroemdste mensen gerekend. Volgens de krant Hürriyet haalde hij ook de derde plaats op de lijst van 100 onvergetelijke internetfenomenen van de zoekmachine Yahoo. Zijn leven inspireerde ook de komische film “Borat”.

“Kort na mijn succes was ik plots terechtgekomen op feestjes in Los Angeles die voor mij georganiseerd werden. In die tijd kreeg ik veel uitnodigingen van Hollywoodsterren, en de producent van de film Godzilla heeft me zelfs aangeboden mijn levensverhaal te verfilmen, maar dat zag ik niet zitten.

Het enige waar ik spijt van heb, is dat je destijds geen geld kon verdienen via Internet. Uiteindelijk heb ik wel wat geld kunnen verdienen in het buitenland, en dat is eigenlijk wel genoeg. Ik ben al tevreden met mijn huis en mijn auto. Meer hoeft dat niet te zijn. Ik ga ook nooit uit naar exclusievere gelegenheden.”

Çağrı geeft toe dat hij in het verleden verschillende relaties heeft gehad. Nu is hij vrijgezel.

“Door het internet worden je sociale contacten beperkt, en daar heb ik het moeilijk mee. Ik moet kunnen zwemmen, kunnen rondlopen. Het leven gaat verder. Nu raadpleeg ik zelfs geen kaarten op internet.”

Het is Çağrı’s droom om ooit zelf een hulporganisatie op te richten die waterputten gaat graven in Afrika.

(K.L.

(Bron: Hürriyet)