Turkse neonazigroep slaat Afghaanse vluchteling, deelt verontrustende video

Een Turkse neonazigroep heeft een video gedeeld waarop te zien is hoe een van zijn leden een Afghaanse vluchteling in elkaar slaat.

De groep zei dat de aanval werd gepleegd om een Turkse tiener te “herdenken” die stierf ten gevolge van de aanval van een Afghaanse man.

Een Turkse neonazigroep genaamd “Ataman Kardeşliği” heeft een video gedeeld waarin te zien is hoe een van zijn leden een Afghaanse vluchteling in Istanbul in elkaar slaat.

In de verontrustende video zei de groep dat ze in de straten van Istanbul patrouilleerden toen ze de Afghaanse man zagen en hem sloegen.

Ze zeiden ook dat de “operatie” werd uitgevoerd ter nagedachtenis van de Turkse tiener Ayşegül Aydın, die stierf nadat hij in het ziekenhuis was opgenomen als gevolg van seksuele aanranding door een Afghaan.

Zij zeiden ook dat hun aanvallen op Afghanen en andere vluchtelingen zullen doorgaan.

Het is niet de eerste keer dat Ataman Kardeşliği aanvallen uitvoert tegen de achtergrond van de toenemende anti-vluchtelingensentimenten in Turkije.

In september bracht de groep een video uit waarop te zien was hoe een van haar leden een Syrische vluchteling met een stok sloeg, waarbij hij zei dat de man Turkse vrouwen lastigviel en dat de groep hem daarom “strafte”.

“Of je deserteert ratten ons land verlaten of we maken het uw graf,” zei de groep.

De groep richtte zich tot de jongeren en zei dat “we een einde moeten maken aan deze bezetting en het bloed van andere etniciteiten moeten vergieten”.

“Wees niet bang om voor racist of fascist uitgemaakt te worden. We zullen ons vaderland verliezen als we vandaag geen racisten worden,” voegde de groep eraan toe.

Bron: Turkse media