Dode man in vijver is vermiste Uğur (35) uit Apeldoorn

De 35-jarige man die eerder deze week in de vijver in Apeldoorn is gevonden, is Uğur Kamali.

Dat heeft de familie tegenover de media bevestigd. Daarmee komt een einde aan een zoektocht die een flink deel van de Turkse gemeenschap in Apeldoorn bezig hield. De Turkse Nederlander Kamali was al zes weken vermist.

Het lichaam werd gevonden door een voorbijganger, die iets in het water zag drijven. Een politieteam uit Harderwijk kwam naar De Maten toe om het stoffelijk overschot te onderzoeken.

Vermoedelijk lag het lichaam al enkele weken in de omgeving van de vijver, voordat het werd gevonden. Over de doodsoorzaak kan de politie weinig zeggen.

Expliciet bevestigen dat het om Kamali gaat doet hij in verband met privacy niet. Wel zegt hij dat het ‘om een 35-jarige man uit Apeldoorn gaat, die enkele weken werd vermist’.

De nachtmerrie begon toen Kamali op 15 november plots vertrok uit het huis van zijn ouders, waar hij woonde. Met achterlating van telefoon en medicijnen. Twee dagen later werd hij nog eens gezien, maar daarna verdween hij.

Bezorgde familieleden en vrienden startten een uitgebreide zoektocht, waarbij ze uiteindelijk zelfs de hulp inriepen van organisatie met speurhonden. Allemaal zonder resultaat.

Bron: Nederlandse media