In Kocaeli, een provincie in het westen van Turkije, probeerde de 20-jarige verdachte, uit Afghanistan, het 17-jarige meisje dat hij volgde in het bosgebied seksueel te misbruiken.

De Afghaanse viezerik sloeg met een steen op haar hoofd omdat het meisje weerstand bood.

Een Afghaanse onderdaan heeft, in het district van Gebze in Kocaeli, een jong meisje achtervolgd.

Nadien heeft hij het meisje gesleept naar een bosgebied om haar vervolgens te verkrachten.

Metin Aydın, de vader van de 17-jarige Ayşegül Aydın, wiens hoofd werd verbrijzeld met een steen toen de Afghaanse staatsburger A.M. (20) haar probeerde seksueel te misbruiken in de wijk Gebze in Kocaeli, zei:

“Meneer de president, waar we 15 jaar lang voor hebben gestemd, dit is uw verantwoordelijkheid. U en uw kinderen zijn prachtig beschermd. Terwijl de 17-jarige Aysegul op intensieve zorgen wordt behandeld.

Terwijl een menigte naar de plaats van het incident liep, legde de vader, Metin Aydın, een verklaring af.

Zich richtend tot de Turkse president, zei Metin Aydın: “Meneer de president, waar we 15 jaar lang voor hebben gestemd, dit is uw verantwoordelijkheid. U en uw kinderen worden prachtig beschermd. We kunnen ons kind niet naar school sturen en naar de kruidenier. Maar op een dag zijn we het vergeten en hebben we de prijs moeten betalen.”

Reactie op verkrachting

Ongeveer 300 mensen, bestaande uit vrouwen, mannen, oude mensen, jongeren en kinderen verzamelden zich in Pelitli district, in actie om te reageren op het incident. Na de wandeling barstte de vader in tranen uit.

Ayşegül Aydın’s vader Metin Aydın reageerde woedend: “Mijn dochter is in coma. De 17-jarige Ayşegül verkeert in een levensbedreigende situatie. De regering moet nu actie ondernemen in deze kwestie. Ik zal het land informeren, en ik zal de stem zijn van mijn dochter.”

Ayşegül Aydın, die terugkwam van de les in Kocaeli, werd seksueel misbruikt in het bos toen zij op het punt stond haar huis in het dorp Pelitli te bereiken.

De aanvaller, een Afghaans onderdaan, werd gearresteerd en in hechtenis genomen.

“Rond 17.00 uur ontvoert hij mijn dochter, en brengt de Afghaan haar naar het bos. Het seksueel misbruik en de mishandeling gaan door tot 17.45 uur. Eerst grijpt hij mijn dochter bij de keel, als mijn dochter zich verzet, slaat hij haar met een steen op het hoofd.”

Metin Aydın en zijn dochter Ayşegül Aydın (17)

“Ik ben bouwvakker van beroep, maar vanaf nu is het mijn taak om te strijden tegen de vrouwenmoorden. Als vader heb ik onbeschrijfelijke pijn.

Ik verwacht steun van het publiek om Ayşegül Aydın’s stem te zijn. Laat me alsjeblieft niet alleen. We moeten het land weer op de been krijgen. Vandaag is het mijn dochter, morgen is het jullie dochter. We moeten voor elkaar vechten.”

Nadat Ayşegül Aydın naar het ziekenhuis was gebracht, werd het moment waarop de verdachte een buurtwinkel binnenging en limonade en water kocht, vastgelegd op de bewakingscamera van de winkel.

Op de beelden was de ontspannen houding van de verdachte te zien nadat hij limonade en water had gekocht.

Getuigenis vader

“Men heeft mijn dochter uit de bus zien stappen, nadien speelde ze met een hond en liep ze verder. Nadat ze naar huis liep, werd Ayşegül benaderd door een onbekende. Hij trok haar het bos in. Hij heeft mijn dochter toegetakeld en gemarteld, nadien werd mijn dochter verkracht. We hoorden dat hij een vluchteling is en zijn misdaad heeft bekend,” aldus de vader.

Op het moment van het incident probeerden we mijn dochter in mijn auto te krijgen en haar naar de ambulance te brengen toen zagen we dat deze persoon [de dader] er nog was.

“De gendarmerie heeft me de bewakingsbeelden laten zien, op de beelden was te zien dat de dader naar mij toekwam en mij iets vroeg. De gendarmerie vroeg me of ik hem kende. En ik zei: “Ik ken hem niet.”

“Die persoon kwam naar me toe en vroeg me iets, maar ik merkte hem niet op. Hij volgde haar om te zien of ze ging sterven. We maken ons zorgen over de gezondheid van mijn dochter. Zij ligt bewusteloos op intensieve zorgen. Als ze Ayşegül wakker maken, krijgt ze telkens een paniekaanval.”

Bron: ‘Haberler’