Furkan Ciftci en zijn vriendin Mine Dinar, beiden 23, stonden aan de rand van de pier van de jachthaven van Izmit in de noordwestelijke Turkse provincie Kocaeli om de beroemde vliegende pose van Leonardo DiCaprio en Kate Winslet in de film uit 1997 na te bootsen.

In een tragisch incident verloor een koppel dat probeerde een “Titanic-houding” aan te nemen in de noordwestelijke provincie Kocaeli zijn evenwicht en viel in zee, waarbij de man het leven liet en de vrouw in het ziekenhuis belandde.

Furkan Çiftçi en zijn vriendin, Mine Dinar, beiden 23 jaar oud, waren laat op 16 mei aan het vissen in de haven van de jachthaven. Na een tijdje klom het koppel over de veiligheidshekken om een “Titanic pose” aan zee te geven.

De pose in de film “Titanic” werd iconisch in de geschiedenis van Hollywood toen Leonardo DiCaprio en Kate Winslet aan de boeg van het Titanic-schip de zonsondergang tegemoet varen, met hun armen uitgestrekt.

“We dronken alcohol en wilden toen een Titanic-pose aannemen. We verloren ons evenwicht en vielen in zee,” zei Dinar in haar eerste getuigenis die ze in het ziekenhuis aflegde.

Mensen in de buurt haastten zich naar de scène en redden Dinar door een vishengel naar de vrouw uit te reiken. Door haar naar de haven te trekken, werd Dinar in een ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Na anderhalf uur zoeken vonden de veiligheidseenheden het dode lichaam van Çiftçi.

Volgens haar familieleden gaven de artsen Dinar kalmerende middelen “om haar rustig te houden”, omdat ze haar vriend had verloren.

Bron: Hürriyet