Esra Ersoy werd veroordeeld tot 10 jaar en 1 maand gevangenisstraf omdat zij een 13-jarige jongen in Bodrum seksueel zou hebben misbruikt.

De rechtbank vaardigde een arrestatiebevel uit voor Ersoy. Volgens het nieuws van Asuman Aranca van T24 klopte Esra Ersoy op de deur van het huis van de 13-jarige SB, die vorig jaar in Bodrum op vakantie.

Ersoy, die binnenkwam toen de deur werd geopend, vertelde dde 13-jarige S.B. dat ze was ontsnapt aan haar vriend en dat als hij haar niet binnenliet, haar vriend hen beiden zou slaan.

De 13-jarige SB, die bang was voor wat Ersoy zei, sprak niet door de schok die hij ervoer. Na een tijdje nam Ersoy drugs in het huis van SB.

Ersoy, die zei: “Hoeveel mensen bieden geld om bij mij te zijn, ik wil geen geld van jou,” onder invloed van de pil die ze nam, verkrachtte vervolgens de SB door zijn korte broek naar beneden te trekken.

S.B., aan de andere kant, verklaarde dat hij niet wilde en duwde Ersoy.

Na een tijdje kwam de moeder van S.B. aan de deur. Ze stelde zich voor en zei dat ze een beroemd persoon is, Ersoy vroeg S.B. te zeggen dat het een camera grap was toen zijn moeder de deur opendeed.

Ersoy verliet echter het huis toen zijn moeder het huis binnenkwam. S.B. (13) vertelde ook aan zijn moeder wat er met hem was gebeurd. Daarop ging de familie naar het politiebureau en diende een klacht in.

Ersoy, wier verklaring was opgenomen in het kader van het onderzoek dat naar aanleiding van de klacht was ingesteld, gaf toe dat zij het huis was binnengegaan, maar wees de klacht wegens intimidatie van de hand.

Na afloop van het onderzoek heeft de hoofdofficier van justitie van Bodrum een proces aangespannen tegen Ersoy op beschuldiging van “seksueel misbruik en bedreiging van kinderen”.

De definitieve zitting van de zaak werd gisteren gehouden in het hoge strafhof van Bodrum.

Als resultaat van het proces veroordeelde de rechtbank Ersoy tot 8 jaar gevangenisstraf omdat bewezen was dat zij het misdrijf “seksueel misbruik van kinderen” heeft gepleegd.

De rechtbank, die oordeelde dat het andere misdrijf van Ersoy niet “bedreiging” was, maar “schending van de immuniteit van verblijf door het gebruik van bedreigingen”, veroordeelde de verdachte voor dit misdrijf tot 2 jaar en 1 maand gevangenisstraf.

Op de verdachte werd geen discretionaire korting toegepast. De rechtbank besliste ook dat Ersoy bij verstek moest worden gearresteerd en vaardigde een aanhoudingsbevel voor de verdachte uit.

Bron: Turkse media