Foto: Een islamitische sekte in Turkije

Een lid van de religieuze sekte genaamd “Tebliğ” wordt beschuldigd van het seksueel misbruiken van drie kinderen in de Çarşamba Baba Tombe in de oostelijke provincie Elazığ.

De laatste hoorzitting werd gehouden in de 1e Zware Strafrechtbank van Elazığ op 15 maart.

Het sektelid ontkende de beschuldigingen en zei: “Ik accepteer geen enkele beschuldiging. Ik ben een persoon die al 15-20 jaar de godsdienst van Allah dient.”

De verdachte, alleen bekend onder initialen M.K, wordt ervan beschuldigd tussen mei en juni 2019 drie kinderen te hebben meegenomen naar de tombe en hen daar seksueel te hebben misbruikt.

Nadat een van de kinderen de psycholoog over de ervaring had verteld, deed de psycholoog aangifte bij de politie.

De aanklagers willen tot 75 jaar gevangenisstraf voor M.K.

De verdachte werd op 30 december 2021 vastgezet op grond van een “sterke verdenking van misdrijf” in het licht van verklaringen van getuigen en verdachte.

Tijdens zijn eerste verhoor zou de verdachte hebben gezegd: “Ik heb misschien hun [kinderen] hoofd gestreeld in de tombe,” maar veranderde deze verklaring vervolgens tijdens het verhoor.

“Ik heb hun hoofden buiten de tombe gestreeld. Ik was bezig met het lezen van de Koran in de tombe,” vertelde hij de rechters.

De verklaringen van de gedupeerde kinderen werden afgenomen in het Centrum voor Kindermonitoring (ÇİM), waar zij herinneringen ophaalden aan hun ervaringen.

De kinderen zeiden dat het sektelid hen had verteld dat wat ze in de tombe hadden meegemaakt geheim moest worden gehouden en aan niemand mocht worden verteld.

Namens de kinderen woonde een advocaat van het ministerie van Familie en Sociale Diensten de hoorzitting bij.

De rechter besloot dat de gevangenisstraf van de verdachte moest worden voortgezet vanwege de aard van het misdrijf. De zitting werd verdaagd tot 12 april.

Bron: Turkse media