In Ankara werd Burhan Gülalan, een muzikant, in het ziekenhuis opgenomen met een schotwonde. Dat maakte de krant Birgün bekend. Hij zou in een vuurgevecht zijn geraakt met een andere muzikant, na een ruzie over een optreden op hun balkon.

Volgens Gülalan was de andere muzikant Coşkun Direk, een ver familielid van hem. Aan de pers vertelde hij dat Direk aan zijn familie de opdracht had gegeven om hem neer te schieten. Direk en zijn familie verschenen aan het huis van Gülalan en riepen hem naar beneden. Daar werd Gülalan neergeschoten. Dat maakte de zoon van Gülalan bekend. Volgens Birgün liep een ruzie op sociale media, over wie op zijn balkon zou optreden, uit de hand.

Hatice Taştan, de advocaat van Direk, ontkent dat Direk de aanval gepland had. Er zou geen meningsverschil zijn geweest tussen de mannen, en bovendien zijn ze familie. Direk wilde alleen met Gülalan praten, omdat hij kwaad had gesproken over de optredens op het balkon. Bovendien zou de familie van Gülalan ook vuurwapens gehad hebben. “Ik spreek met mijn hart”, vertelde Direk aan de pers. “Mijn wapens zijn mijn instrument, net als mijn stem.”

Op 11 april had Gülalan een video gedeeld terwijl hij op zijn balkon aan het zingen was. Een week later deelde Direk een gelijkaardig filmpje.

De Turkse hoofdstad staat bekend om het bruisende nachtleven met neo-traditionele zangers en de liefde voor dansen. Dit nachtleven wordt de Pavyon-cultuur genoemd. Dit was ook te zien in een video die vorige donderdag gepubliceerd werd.

K.L.

(Bron: Hurriyet)