Ezgi Mola

De Turkse actrice Ezgi Mola heeft verklaard dat zij eerder is benaderd door voormalig sergeant Musa Orhan en is gevraagd om 50.000 lira te betalen in ruil voor het laten vallen van de “beledigingszaak” tegen haar.

Mola wordt beschuldigd van “belediging” van Orhan, die een jonge vrouw seksueel misbruikte en haar dood veroorzaakte in 2020.

De Turkse actrice Ezgi Mola heeft gezegd dat de voormalige gespecialiseerde sergeant Musa Orhan 50.000 Turkse lira (3.238 Euro) als schadevergoeding van haar had geëist in een lopende “beledigingszaak”.

In december 2021 werd Orhan veroordeeld tot 10 jaar gevangenisstraf voor het seksueel aanranden van de 18-jarige vrouw İpek Er in de zuidoostelijke provincie Batman. Na de aanranding pleegde de jonge vrouw in juli 2020 zelfmoord.

Grote woede

De dood van Er en de aanranding door Orhan hebben destijds in Turkije op sociale media tot grote woede geleid. Honderdduizenden mensen veroordeelden online zijn afschuwelijke daden en riepen op tot zijn arrestatie en vervolging.

Een van die mensen was Ezgi Mola, een actrice die bekend is om haar rol in kaskrakers in Turkse films en televisieshows.

Ze noemde hem een “verkrachtende klootzak” en zei hem “te verdrinken in zijn geweten” in een tweet.

Ze riep ook op tot zijn arrestatie met een hashtag die op dat moment veel werd gebruikt: #MusaOrhanTutuklansın.

Orhan en zijn advocaten beweren dat dit een belediging of laster is, en eisen een gevangenisstraf van maximaal twee jaar en vier maanden voor Mola.

De actrice van haar kant verwerpt elk idee dat zij de aanzet zou hebben gegeven tot het “lynchen” van Orhan.

Tijdens een hoorzitting over de zaak op 9 februari zei Mola dat het juridische team van Orhan haar eerder had benaderd voor een schikking.

Ze zeiden dat als ze de tweet zou verwijderen, haar excuses zou aanbieden en Orhan 50.000 lira zou betalen, ze de zaak zouden laten vallen. Mola weigerde.

Het team belde vervolgens terug en zei dat Orhan de schikking voor 50.000 lira alleen zou accepteren. Ze weigerde opnieuw en de zaak werd voor de rechter gebracht.

Mola’s advocaat zegt dat de actrice alle claims tegen haar ontkent en bij haar verklaring blijft. Verder verklaarde hij dat zij een strafklacht tegen Orhan zal indienen.

De rechtbank verdaagde de zitting nadat de aanklager zijn verklaringen had afgelegd, zodat de verdediging haar weerlegging kon voorbereiden.

Bron: Turkse media