De man die de 20-jarige studente Ceren Özdemir doodstak, heeft geprobeerd om zelfmoord te plegen in de zwaarbeveiligde gevangenis van de Oost-Turkse provincie Van. Lokale media maakten het nieuws maandag bekend.

Özgür Arduç

Özgür Arduç die Özdemir vermoordde voor haar huis in de noordelijke provincie Ordu, sneed zijn polsen over met stukjes tegel die hij had losgerukt van de wasbak in zijn cel. De cipiers hadden de situatie tijdig opgemerkt en lieten Arduç meteen overbrengen naar het ziekenhuis. Na zijn behandeling werd hij teruggebracht naar de gevangenis.

https://www.youtube.com/watch?v=cYfHcV–gVg

Arduç werd aangehouden voor “opzettelijke doodslag” en het “verwonden van twee politieagenten”. Hij werd donderdag wegens veiligheidsredenen overgebracht naar de zwaarbeveiligde gevangenis in de provincie Van. Hij zal de komende weken onder extra toezicht worden geplaatst.

Cijfers van het Turkse ministerie van Binnenlandse Zaken wijzen op 124.521 gevallen van geweld tegen vrouwen in de eerste 10 maanden van 2019. Tot nu toe werden er dit jaar 299 vrouwen vermoord.

Sabah

O.A.

Moordenaar van 20-jarige Ceren Özdemir gevat

20-jarige Turkse studente doodgestoken voor haar thuis