(rechts) - Özgür Arduç (links) - Ceren Özdemir

Op 4 september maakten de autoriteiten bekend dat een man de moord bekend heeft op een 20-jarige universiteitsstudente en balletdanseres. De man, Özgür Arduç, werd door de veiligheidsdiensten betrapt met het moordwapen in zijn bezit. Drie dagen eerder ontsnapte Özgür Arduç, de moordenaar van Ceren Özdemir, uit de gevangenis, en op 3 december pleegde hij de moord op de studente 20-jarige Özdemir.

Özgür Arduç (rechts)
Ceren özdemir (links)

Ze was 20 jaar en studeerde aan de faculteit muziek en podiumkunsten van de universiteit van Ordu. Toen ze na een balletles terug naar huis keerde, werd ze in het district Altinordu, provincie Ordu, neergestoken. De hulpdiensten probeerden haar leven nog te redden terwijl de dader wegvluchtte. Ze werd naar het universitaire ziekenhuis voor training en onderzoek in Ordu gebracht, waar ze na een operatie overleed.

Ceren özdemir

De dader, Özgür Arduç, zat volgens Demirören Agency al sinds 2005 in de gevangenis wegens moord. Volgens de wet op strafuitvoering werd hij in 2018 naar een gevangenis met een open regime in de naburige provincie Rize gebracht. Daar ontsnapte hij voor de eerste keer. De politie pakte hem later op en bracht hem naar een gesloten gevangenis in Ordu. Op 28 oktober dit jaar werd hij omwille van zijn goede gedrag terug overgeplaatst naar een open gevangenis, waar hij op 1 december voor de tweede keer ontsnapte.

Onmiddellijk werd er een arrestatiebevel uitgevaardigd terwijl Arduç zich schuil hield op bouwwerven of in vervallen gebouwen.

Ondertussen bracht binnenlandminister Süleyman Soylu een statement uit over de moord op zdemir. “Politie en justitie houden zich nu bezig met het onderzoek naar de omstandigheden van de moord. Het is duidelijk dat Özdemir en haar moordenaar elkaar nooit ontmoet hebben, en dat het ook niet de bedoeling was dat ze elkaar ontmoetten. Er is ook geen enkele informatie die erop wijst dat dit wel het geval was. Hopelijk kunnen we snel inzicht krijgen in het waarom van deze moord”, liet Soylu op 5 december weten aan de commerciële televisiezender A Haber.

 

Bron: Hürriyet