Een Turkse openbare aanklager heeft geoordeeld dat het Oekraïense model Kristina Novytska, wier lichaam geboeid aan een stoel in Bodrum werd aangetroffen, door zelfmoord om het leven was gekomen, zo meldde het dagblad Hürriyet op 7 september.

De zaak van het Oekraïense model Kristina Novytska, wiens lichaam geboeid aan een stoel in haar woning werd gevonden, werd gesloten nadat de openbare aanklager oordeelde dat ze door zelfmoord om het leven was gekomen, meldde het dagblad Hürriyet op 7 september.

De aanklagers begonnen het idee van zelfmoord te overwegen toen er geen tekenen van inbraak of een woordenwisseling werden gevonden in Novytska’s woning, ook al was haar lichaam geboeid aan een stoel en werd ze gevonden met een zak over haar hoofd.

De moeder van Novytska legde in het kader van de zaak een verklaring af over de dood van het model, waarin ze zei dat de vrouw leed aan psychische problemen waarvoor ze in Oekraïne werd behandeld.

“Ze gebruikte antidepressiva. De pandemie had ook een tol geëist op haar psychologie. Ze had een tijdje geleden tickets gekocht om terug te keren naar Oekraïne, maar ze miste de vlucht omdat ze sliep,” zei Novytska’s moeder.

Novytska’s vriend, alleen geïdentificeerd als Murat, zei dat de vrouw hem eerder had verteld dat ze het moeilijk had met dingen in haar leven.

Verdachte sterfgevallen van vrouwen komen in Turkije echter maar al te vaak voor.

Het We Will Stop Femicides Platform meldde dat in de maand augustus 21 vrouwen in Turkije onder verdachte omstandigheden om het leven zijn gekomen, terwijl nog eens 31 vrouwen door mannen werden gedood bij vrouwenmoorden.

Bron: Hürrriyet