Tot op heden is er geen spoor van Yasemin Gündogan (28) en het geld.

Ze heeft 8 miljoen euro gestolen van een pantserwagenbedrijf. Nu is de politie op jacht naar Yasemin Gündogan uit Bremen. Bild.tv toonde een reportage over de spectaculaire zaak.

Bremen – Het is de vrijdag kort voor Pinksteren als de 28-jarige Yasemin Gündogan voor de laatste keer wordt gefilmd door de camera’s op haar werkplek, een geldtransportbedrijf in Walle. Ze verlaat het bedrijfsterrein in een model “Vito” Mercedes busje. In haar bagage: acht miljoen euro. Bestemming: onbekend.

Ondertussen zijn de politie en het parket koortsachtig op zoek naar de 28-jarige, op zoek naar de verdachte met foto’s. Een andere vrouw, die verdacht wordt van medeplichtigheid, zit al enkele weken in hechtenis. Maar er zijn nauwelijks bevindingen in de zaak.

Intussen heeft de zaak zoveel stof doen opwaaien dat het nieuwe bild.tv-programma “Achtung Fahndung” de zaak behandelde in zijn openingsprogramma op dinsdagavond 24 augustus 2021.

In het programma volgt een verslaggever van het TV-station het spoor van de jonge vrouw die op 21 mei 2021 in Bremen de misdaad zou hebben gepleegd.

Politie zoekt verdachten in clanmilieu

Maar zijn bevindingen tijdens zijn onderzoek in de omgeving van de 28-jarige Duits-Turkse vrouw zijn ook beperkt. Geen van de buren wil met de pers praten, de angst voor wraakacties uit de omgeving van de jonge vrouw is te groot.

Omdat de politie ondertussen openlijk aanneemt dat het ook om een clan misdaad zou kunnen gaan. De familie zwijgt ook. Ook een reis van bild.tv naar Antalya, Turkije, waar een oom van de jonge vrouw zou wonen, levert geen verdere informatie op.

De politie heeft voor het eerst aan de Duitse media toegegeven dat zij vermoedt dat het misdrijf gepleegd zou kunnen zijn vanuit het clanmilieu.

Met name de Miri-clan wordt genoemd in de TV-documentaire. De jonge vrouw zou hebben gewerkt in een door de clan gecontroleerde shisha bar in Bremen. Zou ze daar warm gelopen zijn voor de misdaad? Of werd de jonge vrouw afgevoerd als een vervelende getuige na de misdaad?

En eindelijk vindt de verslaggever wat hij zoekt en kan hij met een vriendin van Yasemin Gündogan spreken. En ze spreekt onmiddellijk het vermoeden uit dat de politie al een tijdje had:

Yasemin Gündogan is geen eenzame dader. Zelfs haar vrienden geloven niet dat ze zo’n misdaad kan hebben begaan. Een vriend zegt in de camera: “Om het maar ronduit te zeggen: ze is er te dom voor.”

Yasemin Gündogan

Geldtransportbedrijf in Walle beroofd

Volgens de onderzoekers was de werknemer bij het geldtransportbedrijf in het district Walle verantwoordelijk voor het verpakken van door klanten besteld geld, dat vervolgens met een veiligheidstransport werd afgeleverd.

Op de dag van het misdrijf stopte de 28-jarige naar verluidt verschillende veiligheidstassen gevuld met geld in een rolcontainer en meldde zich vervolgens ziek. Later werd de rolcontainer naar verluidt in een zwarte bestelwagen geladen.

Het busje zelf werd gefilmd door een bewakingscamera. Volgens de rechercheurs waren de kentekenplaten uit Bremen kort daarvoor gestolen. Het voertuig was een huurauto die twee dagen eerder was gehuurd bij een autoverhuurbedrijf in Berlijn-Spandau en die tijdens het Pinksterweekend was teruggebracht.

Het geld en de 28-jarige vrouw zijn sindsdien verdwenen. Intussen waren er aanwijzingen dat de vrouw naar het buitenland was ondergedoken, aldus de bevindingen van het Openbaar Ministerie. De huidige verblijfplaats van de vermeende dader is echter onbekend.

Politie vertrouwt op tips van getuigen

De onderzoekers rekenen nu op getuigen uit het publiek en hebben foto’s van de verdachten gepubliceerd. Ze zijn op zoek naar aanwijzingen over de verblijfplaats van de vrouw en het geld.

Daarnaast zijn de rechercheurs ook geïnteresseerd in informatie over mogelijke medeplichtigen, de zwarte bestelbus, de rolcontainer en de gestolen kentekenplaten.

Volgens het Openbaar Ministerie staat hierop een gevangenisstraf van maximaal tien jaar.

Miljonair-dief Yasemin Gündogan “verschuilt” zich in Antalya

Bron: Duitse media