Melih Gökçek zal zich namens Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) of Partij van de Nationalistische Beweging kandidaat stellen voor het burgemeesterschap van de hoofdstad Ankara bij de komende lokale verkiezingen van volgend jaar. Dat schrijft de Turkse nieuwswebsite Birgun.  

Gökçek, ex-burgemeester namens AK-Partij van Ankara, deed vorig jaar op 28 oktober afstand van het burgemeesterschap. Hij kondigde toen zijn beslissing aan na een onderhoud met de Turkse president op 23 oktober.

Wie is Melih Gökçek?

Melih Gökçek werd verkozen tot burgemeester van de hoofdstad in 1994 en vervoegde de AKP in het begin van de jaren 2000. Hij werd herkozen tot burgemeester van Ankara in drie opeenvolgende verkiezingen in 2004, 2009 en 2014 en werd daarmee de eerste Ankara-burgemeester die zijn ambt behield voor vier termijnen.

MHP beëindigt alliantie met AK-partij bij lokale verkiezingen

Dinsdag kondigde de MHP aan dat het geen alliantie zou aangaan met de AK-partij bij de komende lokale verkiezingen. Hiermee maakt de partij een einde aan de alliantie die eerder dit jaar ontstond. Toen haalden beide partijen een meerderheid in het Turkse parlement.

Birgün