Turkije zei op 20 oktober vaarwel aan Ara Guler, de beroemde fotograaf uit het land, die stierf aan een hartfalen op 90-jarige leeftijd.

De begrafenisceremonie werd gehouden op het Galatasaray Plein in Istanbul.

Guler bezweek aan een hartaanval en werd opgenomen op de intensieve zorgafdeling van het Florenceziekenhuis in Istanbul, waar hij zijn laatste adem uitblies op 17 oktober.

Vicevoorzitter Oktay drukte tijdens de begrafenis zijn verdriet uit en zei dat Guler een geweldige artiest was, die vele fotografen heeft geïnspireerd. “We zullen onze buitengewone artiest met respect herinneren,” zei hij.

Guler, met de bijnaam “Oog van Istanbul,” vergaarde bekendheid met zijn zwartwit portretten van de stad.

Hij leed aan leverfalen en onderging drie keer per week een behandeling.

Hij fotografeerde beroemde figuren doorheen zijn lange carrière, waaronder Orson Welles, Pablo Picasso. Winston Churchill, John Berger, Alfred Hitchcock en Salvador Dali.

Hurriyet

T.A.

Wikipedia: Mustafa Bülent Ecevit was een Turkse journalist, dichter, publicist en politicus. Hij was enkele malen premier van Turkije. Ecevit zat vanaf 1957 in het parlement voor de Republikeinse Volkspartij, waar hij tot de sociaaldemocratische vleugel behoorde. (Mustafa Bülent Ecevit (Istanboel, 28 mei 1925 – Ankara, 5 november 2006)