Elif Çakal, een 15-jarig meisje dat in elkaar werd geslagen voordat ze van een klif viel, was het slachtoffer van een wreed complot van vier vrienden. Bekijk hier de beelden. 

Slachtoffer Elif Cakal dacht dat ze een ritje ging maken met twee van haar vrienden en twee jongens, toen ze stopten in de buurt van een beruchte gevaarlijke rotswand (Istanbul) in Turkije, rapporteerde een rechtbank.

In werkelijkheid had een vriendin een van de jongens gevraagd om te filmen hoe ze Elif in elkaar sloeg, zo vertelden aanklagers vorige week aan de 18e Zware Strafrechtbank in Istanbul.

De vier vrienden hadden de politie oorspronkelijk verteld dat Elif Cakal had gedronken en in juni 2021 van de klif was gesprongen.

Alle vier werden in eerste instantie vrijgelaten totdat later de verontrustende videobeelden van de telefoon opdoken waarop de brute aanval op Elif te zien was, die volgens de rechtbank direct tot haar dood leidde. Bekijk hier de beelden.

De aanklagers zeggen dat alle vier de beschuldigde vrienden schuldig zijn aan het opzettelijk doden van een kind.

De twee jongens, nu ouder dan 18, zijn Ufuk Bökü en Gürkan Kalmaz genoemd. Aanklagers hebben tot 40 jaar gevangenisstraf geëist voor de twee.

En aanklagers hebben gezegd dat de twee meisjes, die alleen Tuana Y en Senem T heten omdat ze allebei jonger dan 18 zijn, 22 jaar gevangenisstraf moeten krijgen.

Op de beelden is te zien hoe Elif wordt geslagen, geslagen en geschopt terwijl ze de twee meisjes smeekt om te stoppen.

Bron: Hürriyet