“De resultaten van de gemeenteraadsverkiezingen in Istanbul mogen niet leiden tot vervroegde verkiezingen,” zei de voorzitter van de Partij van de Nationalistische Beweging (MHP). Hij benadrukte dat Turkije de verkiezingen moet afsluiten en verder moet gaan met het echte werk.

“Turkije moet nu terugkeren naar de echte agenda en een einde maken aan het verkiezingsproces. Nu al spreken over vervroegde verkiezingen zal zeer schadelijke gevolgen hebben voor het land,” schreef MHP-voorzitter Devlet Bahçeli op zijn Twitteraccount.

Bahçeli heeft de nieuwe burgemeester van Istanbul, Ekrem İmamoğlu (CHP), niet uitdrukkelijk gefeliciteerd maar benadrukte dat de verkiezingsuitslag gerespecteerd moet worden.

“De stemming is de eer van de democratie en iedereen moet deze resultaten respecteren. De discussies over de verkiezingen in Istanbul zijn nu opgelost door middel van verkiezingen en het proces is beëindigd. De hoge opkomst is ook bevredigend,” beklemtoonde hij.

Bahçeli die samen met zijn partij steun heeft verleend aan Binali Yildirim (AKP) in de strijd om het burgemeesterschap van Istanbul, wees verder nog een voortzetting van de alliantie met de regerende Partij voor Rechtvaardigheid en Ontwikkeling (AKP).

Hurriyet

O.A. ✅