Partijvoorzitter van de seculiere oppositiepartij CHP, zei dat de “democratie de echte winnaar” is geworden van de verkiezingen in Istanbul.

“Iedereen die gelooft in de democratie is vandaag trots op Turkije. De hele wereld, die in democratie gelooft, is trots op Turkije. Mensen die in democratie geloven, mensen die de democratie tot het einde toe verdedigen, iedereen, maar iedereen, is trots op u,” zei hij in een toespraak vanop het balkon van het CHP-hoofdkwartier in Ankara.

“Ik wil niet dat iemand zich verdrietig voelt. Vergeet niet, vandaag is de overwinnaar de democratie,” verklaarde hij. “De winnaar is de Republiek Turkije. Mustafa Kemal Atatürk en zijn vrienden zijn de winnaars,” voegde hij toe.

Kılıçdaroğlu merkte op dat de CHP vertrouwen had in de wil van het volk en dat alle obstakels werden overwonnen.

“Alles begon met onze ‘rechtvaardigheidsmars’. De hele wereld heeft ons gehoord. Ze wilden dit voorkomen. We hebben alle obstakels overwonnen, allemaal samen en uiteindelijk ook bij de verkiezingen van Istanbul. We hebben een democratisch verhaal geschreven,” aldus de partijvoorzitter. Hij maakte duidelijk dat de natie zich aan de kant van de democratie heeft geschaard en niet aan de kant van ‘repressie’.”

“İmamoğlu zal van Istanbul een belangrijke wereldstad maken. We hebben alle obstakels overwonnen. We zullen alle burgers omarmen en alle meningen respecteren. De CHP is een partij van 82 miljoen Turken die zal werken om alle problemen op te lossen. De CHP zal niemand discrimineren of marginaliseren op basis van religie, etniciteit of sociale identiteit,” aldus de republikeinse partijvoorzitter.

Hurriyet

O.A. ✅