Mesut Özil

De Turkse voetbalclub Fenerbahçe heeft zaterdag gehint op een contractondertekening met Arsenal-middenvelder Mesut Özil.

Özil reageerde met geel-blauwe hartjes en een zandloper-emoji op een tweet van de Turkse voetbalclub waarin er songteksten van de Turkse zanger Tarkan werden geciteerd: “Kom! Laten we als dag en nacht zijn.”

De 32-jarige voetballer heeft inmiddels ook zijn profielfoto veranderd. De rode kleuren van Arsenal werden vervangen door de gele kleuren van Fenerbahçe.

De agent van Özil, Erkut Söğüt, zei woensdag te midden van alle transfergeruchten in een interview met beIN Sports Turkey, dat een Duitser van Turkse komaf alleen maar zou spelen voor Fenerbahçe als hij naar Turkije verhuist.

“Ik ben zeer blij en trots dat ik het shirt van Fenerbahçe mag gaan dragen. Ik ga alles geven voor de club”, zei de middenvelder in een telefonisch interview voor de Turkse tv-zender NTV.

Mesut Özil veroorzaakt ophef op social media door detail op foto

Özil verhuisde in 2013 naar het Engelse Arsenal na drie succesvolle seizoenen bij de Spaanse reus Real Madrid, waar hij de Spanjaarden hielp bij het winnen van een La Liga-titel, een Spaanse Beker en een Spaanse Supercup.

Mesut Özil en Arsenal leken voor elkaar geboren. De Duitser werd in 2013 voor meer dan 45 miljoen euro weggeplukt bij Real Madrid en enkele jaren geleden volgde nog een riante contractverlenging voor de Duitse draaischijf met Turkse roots.

Maar de voorbije jaren was de liefde tussen beide partijen meer dan bekoeld. Özil kampeerde op de bank en later in de tribunes, zijn vorstelijk salaris was een blok aan het been van Arsenal.

Met 44 doelpunten en 77 assists in 254 wedstrijden in Engeland, was hij een cruciale schakel. De Gunners wonnen vier FA Cup trofeeën en bereikten de UEFA Europa League finale in een tijdspanne van zes jaar.

Zijn fragiele relatie met de huidige manager, Mikel Arteta, en zijn voorganger Unai Emery, heeft er echter voor gezorgd dat Özil van beperkte speeltijd naar geen speeltijd is gegaan.

De Duits-Turkse middenvelder werd uitgesloten van de Premier League en de Europa League van dit seizoen en heeft sinds maart vorig jaar geen enkele keer op het veld gestaan.

Hurriyet

O.A.

Mesut Özil citeert Mustafa Kemal Atatürk: ‘Iedereen moet weten dat…’