Foto: Mesut Özil en Recep Tayyip Erdogan

Mesut Özil, de voormalige middenvelder van Arsenal en Duitsland, heeft zich in Turkije kandidaat gesteld voor de politieke partij van president Erdoğan.

Mesut Özil, de voormalige legende van Arsenal en Duitsland, heeft zich vermoedelijk voorbereid voor een overstap naar de politiek.

Volgens de Turkse media staat zijn naam op de lijst van kandidaten voor de partij van de Turkse president Recep Erdoğan.

Dit werd ook bevestigd door het Turkse nieuwsportaal Haber7, dat meldde dat de naam van de 34-jarige ex-international op de kandidatenlijst van de Turkse regeringspartij AKP staat.

Verkiezingen

Op 14 mei vinden in Turkije presidents- en parlementsverkiezingen plaats.

President Erdogan kondigde onlangs aan dat er ‘verrassende namen’ op de kandidatenlijst zouden staan – waaronder een naam uit de sport.

Dat Özil zich kandidaat stelt voor Erdogans partij komt niet als een verrassing. De oud-voetballer erkent al jaren openlijk zijn vriendschap met de president, en in 2019 was Erdogan zelfs de getuige op de bruiloft van Özil.

De middenvelder, destijds Duits international, nam geen afstand van Erdogan, maar wilde niet dat een oude foto als een politieke boodschap zou worden opgevat. In de loop van de debatten trok Özil zich later terug uit de nationale ploeg.

Özil, geboren in de stad Gelsenkirchen in het westen van Duitsland, heeft zich in het verleden regelmatig uitgelaten over politieke kwesties.

Twee dagen geleden nog riep hij zijn volgers op Twitter op om solidair te zijn met de Palestijnen.

De ex-prof postte een foto waarop hij een topje droeg met het opschrift ‘Vrijheid voor Palestina’, in een boodschap gericht tegen de staat Israël.

Bron: Duitse media